Saunamaratoni kohtadele joosti tormi

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hetk mulluselt saunamaratonilt. Arhiivifoto.
Hetk mulluselt saunamaratonilt. Arhiivifoto. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eeloleval laupäeval läheb Otepääl ja talvepealinna lähiümbruses suuremat sorti higistamiseks, kui peetakse VII Euroopa saunamaratoni. Üritus on saanud aastatega niivõrd populaarseks, et sajad soovijad pidid tänavu jääma sõna otseses mõttes leiliruumi ukse taha.

Üritust korraldava Otepää kultuurikeskuse juhataja Sirje Ginteri sõnul avaldas osalemissoovi umbes 500 võistkonda, kuid kuna saunade arv on piiratud, pääsevad saunatama paarsada kiiremini registreerunud võistkonda Eestist ja lisaks paarkümmend välismaalt.

Saunamaratonil osalevad neljaliikmelised võistkonnad, kes peavad viie ja poole tunni jooksul läbi käima võimalikult palju saunu. Igas saunas peab võistkond viibima minimaalselt kolm minutit, lisaks peavad kõik võistkonna liikmed sulpsama kaelani kümblustünni ning ühel tuleb end kasta ka jääauku.

Kokku on maratoonarite väisata paarkümmend sauna, kusjuures Sirje Ginter rõhutas, et mingit tasu saunaomanikud selle eest ei saa. Küll valivad osalejad lemmiksauna, mille omanikule on auhinnaks ette nähtud suitsuahi.

Tänavusel üritusel on ka mitu uut, n-ö eksperimentaalsauna, lisaks pannakse esimest korda püsti iglusaun.

Sirje Ginter paneb osalejatele südamele, et kuna osavõtt on omal vastutusel, tuleks olla ettevaatlik ning uisapäisa tormata ei tasuks. Arvestades Eestit tabanud soojalainet peavad kõik saunalised valmis olema ka selleks, et päris palju on poris müttamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles