Kolkja tõukekelgupäeva kohal ripuvad tumedad pilved

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolkja võistutõukekelgutamine jääb sellel aastal ilmselt ära.
Kolkja võistutõukekelgutamine jääb sellel aastal ilmselt ära. Foto: Margus Ansu

Eeloleval pühapäeval peaks Peipsi ääres Kolkjas aset leidma suur tõukekelgupäev Kolkja Kelk, kuid plusskraadide ja vihmasadude tõttu on korraldajad ilmselt sunnitud ürituse ära jätma.

Tõukekelgupäeval peaks kavakohaselt toimuma 800 meetri pikkune ühisstardist sõit ning 4 x 250 meetri pikkune teatesõit piki Kolkja külatänavaid. Paraku on lumeolud kehvemast kehvad ning Kairi Güsson üritust korraldavast Peipsimaa külastuskeskusest tõdes, et täna-homme võetakse ilmselt vastu ametlik otsus, et võistlus jääb ära.

«Vaatame siin küll ilmateadet ja loodame, et ehk kusagilt tulevad miinuskraadid ja lumesadu, aga pole neid paistmas kusagilt,» nentis Güsson. Ta ütles, et üritust ei saa teha ka Peipsi järvel, sest jääolud on läinud üha viletsamaks ning pole sugugi välistatud, et soojade ilmade jätkudes keelatakse järvele minek selle nädala jooksul üldse ära.

«Magasime kaks nädalat ilusat talveilma maha, võib-olla oleks pidanud väga kiiresti reageerima ja ürituse eksprompt ära tegema, aga no kes see teadis, et lumi nii ruttu ära kaob,» rääkis Güsson. Tema sõnul kaaluti ka võimalust asendada tõukekelgud tõukeratastega, ent kuna muutlikud ilmaolud võivad põhjustada tänavatel suurt libedust, kujutaks see osalejate tervisele liiga suurt ohtu ning riskima ei hakata.

Ametlik otsus, kas Kolkja Kelk peetakse või ei, võetakse vastu täna või homme ning sellest teavitatakse ürituse Facebooki leheküljel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles