Tuline Nilsson Ox armastab võita

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üle seitsme aasta ratsutamisega tegelenud Annabel Kaldvee peab Nilsson Oxi väga temperamentseks. Kui temaga hästi läbi saada, on ta sõbralik ja armas.
Üle seitsme aasta ratsutamisega tegelenud Annabel Kaldvee peab Nilsson Oxi väga temperamentseks. Kui temaga hästi läbi saada, on ta sõbralik ja armas. Foto: Margus Ansu

Ta on suure südamega ja väga sportlik. Võidujanuline ning vastupidav, iseloomustab Eesti ratsaspordi liidu poolt aasta hobuseks valitud suksut Tartu ratsakooli eestvedaja Lembit Kalev.

Tänavu mais kümneseks saava hobuse saavutus on tema treeneri Egle Kalevi sõnul seda hinnalisem, et Nilsson Ox pole takistussõidu hobune, vaid tema suurimad võidud on tulnud eelkõige pikkadelt kestvusratsutamise distantsidelt.  

«Samas valiti ta aasta hobuseks nii takistussõidu, koolisõidu, kolmevõistluse kui rakendispordi klassi hobuste hulgast,» rõhutas Egle Kalev. Ta tunnistas, et tiitel tuli mõningase üllatusena. «Mitte kunagi varem pole sellist tiitlit võitnud Eestis kestvusratsutamise hobune.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles