Kauburi taha tuleb veel üks majutushoone

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arhitektuurne visand näitab, milline on hoone võimalik ruumiline lahendus, kuid ehituse eel on plaanis arhitektuurivõistlus.
Arhitektuurne visand näitab, milline on hoone võimalik ruumiline lahendus, kuid ehituse eel on plaanis arhitektuurivõistlus. Foto: Projekt O2

Kas majutusasutus või ühiselamu, pole lõpuni selge, kuid Aparaaditehase omanikud said linnalt projekteerimistingimused Kauburi taha uue neljakorruselise hoone ehitamiseks.

Kavas on neljakorruseline moodulehitis, mille esimese korruse tasapinnal oleks parkla, kolmel kõrgemal korrusel ruumid, mis ühe versioonina võiks olla mugav, kuid soodne ühiselamu. Krundi aadress on Kastani 105/109, see jääb täpselt endise Kauburi taha, mis on nüüd ümber ehitatud majutushooneks.

«Minu jaoks äge on tohutu ökonoomia, mis on tahetud saavutada standardiseeritud lähenemisega, ühiselamu hakkab koosnema kümneruutmeetristest elukapslitest, mis sisaldavad kõike vajalikku vetsust magamisasemeni,» ütles Tartu abilinnapea Jarno Laur. «Nad üritavad kompaktse disainiga saavutada väga konkurentsivõimelise hinna, ja moodulite prototüübid peaks Aparaaditehases varsti näha pandama.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles