Moekonkursi finaali pääsesid Tartu õpilased ja moelooja Jõgevamaalt

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karoliina Saarna (keskel) 2015. aasta moekonkursil.
Karoliina Saarna (keskel) 2015. aasta moekonkursil. Foto: Merle Juhanson

Konkursi MoeP.A.R.K. eelžürii valis jaanuaris välja 22 kollektsiooni, mis tuuakse märtsi keskpaigas Paide kultuurikeskuses publiku ette. Edasipääsejate hulgas on nii Tartu koolide õpilasi kui finalist Põltsamaalt.

Osalemiseks tuli noortel moeloojatel saata kollektsioonist kavandid või fotod. Lisaks kirjutada kollektsiooni tutvustav essee.

Nooremas vanuserühmas (7.-9. klass) pääses finaali Karoliina Saarna, kes õpib Tartu kristlikus põhikoolis 9. klassis.

Karoliina Saarna kandideeris moekonkursil ka mullu ning pääses samuti finaali. Saarna ütles, et soovib võistlusega eelkõige oma loomingut tutvustada. «Eelmisel aastal ma arenesin konkursil väga palju edasi ja sain palju uusi teadmisi,» kinnitas ta.

Saarnal on plaan õmmelda kuni seitse kostüümi ja praegu tegeleb ta oma kollektsiooni kolmanda komplektiga. Modellid otsib ta sõprade hulgast. Kui eelmisel aastal neiu konkursi finaalis modellina üles ei astunud, otsustas ta sellel aastal proovida ka seda, kuidas on laval modell olla.

Vanemas vanuserühmas (10.-12. klass) sai pääseme võistluse MoeP.A.R.K. finaali Saveliin Uusküla Põltsamaa ühisgümnaasiumist. Tudengite vanuserühmast võistleb finaalis aga Eleen Laasner Tartu ülikoolist.

Finalistide hulgas on veel ka tartlane Laura Viia, kes lõpetas mullu Jaan Poska gümnaasiumi ning õpib praegu Tallinna tehnikakõrgkoolis.

Konkursi MoeP.A.R.K. finaal leiab aset 19. märtsil Paide kultuurikeskuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles