Linn tahab kasvatada Rukkilille lasteaia poole suuremaks

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

110 uue koha võrra kasvab Tartu Rukkilille lasteaed, kui linnaliste piirkondade arendamise programm rahuldab Emajõelinna taotluse. Volikogu kiitis programmis osalemise heaks.


Tartu linnavolikogu otsustas osaleda Tartu Rukkilille lasteaia laiendamise ja renoveerimise projektis, mis esitatakse rahastamiseks siseministeeriumile. Projekti esimene etapp maksab 33 miljonit krooni, Tartu linna osalus on kuni 25,9 miljonit.

Linnaliste piirkondade investeeringute kavast on Tartule eraldatud kokku 161 miljonit krooni, kuid mitmete taotluste maksumus on kujunenud esialgu planeeritust odavamaks. Seetõttu on kavas suunata Rukkilille lasteaia ehitusse Tamme staadioni ning Lubja 7 sotsiaalmaja projektidest ülejääv raha (vastavalt 6,8 miljonit ning 341 tuhat krooni).

Rukkilille lasteaia hoonele rajatakse esimeses etapis juurdeehitis, millega lisandub praegusele kuuele rühmale teist samapalju. Ehitatakse ka uus muusika- ja spordisaal ning ruumid administratsioonile, uuendatakse õueala ning paigaldatakse ohutusnõuetele vastavad mänguvahendid koos turvaaladega.

Amortiseerunud majandusploki asemele tuleb kaasaegne köök koos tehniliste abiruumidega.

Teises etapis on plaanis renoveerida ka olemasolev hoone, kuid selleks on Tartul vaja leida täiendavalt raha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles