Jõgevamaalased läkitasid Stenbocki majja kingiks jõulukuused

, Jõgevamaa ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõgeva maavalitsuse töötajad täna hommikul koos Toompeale läkitatud jõulukuusega.
Jõgeva maavalitsuse töötajad täna hommikul koos Toompeale läkitatud jõulukuusega. Foto: Nevel Paju

Täna hommikul alustasid Jõgeva maavalitsuse eest teekonda Tallinnasse jõulukuused, mis saadeti kingituseks vabariigi valitsusele. Jõgevamaalased on ka varem Stenbocki majale jõulukuuski kinkinud.


Kuused lähevad ehtima Stenbocki maja saale. Neist üks, mille kõrgus on kaks meetrit, kasvas Põltsamaa lähedal Pruuli puukoolis. Pikem, 3,5-meetrine okkakandja, sirgus aga Sadala kandi metsades.

Puude kinkimise taga on Jõgeva maavalitsus ning Jõgeva vallavalitsus. «Kuuskede kinkimiseks tekkis mõte põhjusel, et anda edasi südamlikku sõnumit Jõgevamaast, mis on tuntud külmade ilmade ja mitmete talviste rahvaürituste poolest,» põhjendas ettevõtmist Jõgeva maavanem Viktor Svjatõšev. Tema sõnul on Jõgeva tähtis paik veel ka seetõttu, et seal asub Eestimaa jõuluvana kodu ning peapiiskop Andres Põder kuulutab külmapealinnas välja jõulurahu kogu Eestimaa rahvale.

Jõgeva vallavanem Enn Kurg pidas oluliseks, et valitsushoonesse jõuaks ka sealse kandi pühadehõng.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles