Tartu tõstjad lähevad Albusse esikohta kaitsma

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartumaa spordiklubi Jõud meeskonna liige Andres Viksi.
Tartumaa spordiklubi Jõud meeskonna liige Andres Viksi. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Laupäeval, 4. detsembril  peetakse Järvamaal Albus Eesti meeskondlikud meistrivõistlused klassikalises tõstmises. Eelmise aasta esikohta läheb kaitsma ka Tartumaa spordiklubi Jõud.

Oma ala harrastajaid koondav spordiühendus ei ole Eesti tõstmise juures uustulnuk. Vastupidi, Tartumaa spordiklubi Jõudi võib pidada taasiseseisvumisaja Eesti edukaimaks tõsteklubiks. Korduvalt on võidetud kuldmedaleid Eesti meistrivõistlustelt nii individuaal kui ka meeskondlikul tasandil. Tartumaa spordiklubi Jõud liikmed on hoidnud Eesti lippu ka välisvõistlustel.

Suurim õnnestumine saabus eelmise aasta Eesti meeskondlikel meistrivõistlustel, kui Jõud suutis välja panna kaks võistkonda. Vanemad mehed saavutasid teenitud esikoha, noortõstjatest koosnev võistkond tõstis ennast koguni pronksile. Seega, kaksteist medalit tartlaste kaela ühe õhtuga!

Nüüd on ajaloolisest päevast möödunud üks aasta ja Eesti tugevaimad tõsteklubid asuvad taas võitlusse tugevaima klubi tiitli nimel. «Raske on üle trumbata eelmise aasta triumfi, kuid meie tõstesportlased teevad kõik, et ihaldatud karikas taas Tartu linna tuua,» kommenteeris Tartumaa spordiklubi Jõud meeskonna liige Andres Viksi.

«Kindlasti on tugevaim konkurent Järvamaa tõsteklubi Vargamäe - nende ridades on kaks Eesti koondislast. Meie klubi liikmed ei ole tegelikult ju tõstjad selle sõna traditsioonilises tähenduses. Sporti tehakse pärast pikka töö- või koolipäeva ning mitte iga päev. Siiski, kuna treeninguid on võetud isuga, siis tahavad poisid saada ka väärilist palka. Samuti aitab meie edule kaasa asjaolu, et tartlasi treenib Eesti parim tõstetreener Igor Baškirov,» lisas Tartumaa spordiklubi Jõud meeskonna liige ja esimees Jaanus Hiiemäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles