Laia tänava algusest kaob peatumise keeld

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lai tänav.
Lai tänav. Foto: Kristjan Teedema

Linna liikluskorraldusteenistus otsustas Kesklinna kooli lastevanemate palvel muuta Laia tänava alguses liikluskorraldust ning tööpäevade hommikuti on vasakpoolses servas nüüd lubatud peatuda.


Tartu Kesklinna kool asub kahe liiklustiheda tänava, Kroonuaia ja Laia vahel. Kuna paljud õpilased tuuakse kooli autoga ja lapsed väljuvad Kroonuaia tänaval, siis tekivad seal hommikuti sageli liiklusummikud.

Seetõttu pöördusid lapsevanemad kooli poole ettepanekuga taotleda tööpäeviti kell 7.30–8.30 peatumist Laia tänava vasakpoolses servas. Õpilastel on sealt turvaline kooli tulla, sest ei pea sõiduteed ületama.

Linna liikluskorraldusteenistuse peaspetsialisti Toomas Henno sõnul oli ettepanek asjalik ning lähipäevil asendatakse ühesuunalise Laia tänava vasakpoolses servas Jakobi-Kloostri lõigul peatumise keeld keeluga parkida.

Seni lähtuti Henno sõnul ühesuunalise tänava loogikast, kus vasakus servas on liikluskoridor ja paremal saavad autod parkida. «Aga tänav on seal lai ja ruumi jätkub ka peatumiseks. Nii et kui ühel pool pargivad ja teisel pool peatuvad, siis mahub veel keskelt ka läbi,» kirjeldas Henno ning kinnitas, et ka talvel ei tohiks seal probleeme tekkida.

«Loodame, et ka lapsevanemad korraldavad lapse väljumise sõidukist vasakpoolsest uksest, et oleks ohutum,» lisas Henno. (TPM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles