Ilm lubab õpilastele juba vabu päevi

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
13-aastased Anett Holter (punases jopes) ja Marlene Suits käisid eile pärast kooli Kassitoomel kelgutamas.
13-aastased Anett Holter (punases jopes) ja Marlene Suits käisid eile pärast kooli Kassitoomel kelgutamas. Foto: Margus Ansu

Kuigi kalendri järgi on meil veel sügis, on ilm ajast ette jõudnud ning näitab oma talvist külge. Eile hommikul oli Tartus juba nii külm, et nooremate klasside õpilased võisid seaduse alusel koju jääda.


Kuigi Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi (EMHI) andmetel oli Tartus eile varahommikul üle 20 kraadi külma, ei pidanud ülikoolilinna koolijütsid külmapühi. «Ükski kool pole teatanud, et õppetööd ei toimu,» kinnitas Tartu linnavalitsuse haridusosakonna juhataja Boris Goldman eile lõuna ajal.

Sotsiaalministri 2001. aasta määruse järgi võivad nooremate klasside õpilased koju jääda, kui õues on 20 külmakraadi.

«Seadus on küll seadus, aga minu arvamuse järgi peaks iga lapsevanem ise otsustama, kas ta saadab paarikümne kraadiga lapse kooli või ei,» märkis Boris Goldman. «Meie koolimajad on soojad ja Tartus pole vahemaad pikad. Pealegi tuuakse paljud lapsed hommikul autoga kooli.»

Koduse kraadiklaasi järgi ei tasu emal-isal lapse koolisaatmist või kojujäämist otsustada, õhutemperatuuri tuleb vaadata kella seitsme paiku hommikul EMHI kodulehelt, kuulata raadiost või jälgida «Hommikutelevisiooni» ilmateadet.

Koolipäev ei jää niikuinii naljalt ära. «Kui klassis on hommikul kas või üks õpilane, siis on tal ka koolipäev,» kinnitas Boris Goldman. Külmapüha pidajatel tuleb koolitükid kodus järele teha.
Kui aga juhtub, et klassi ei tule krõbedal talvehommikul ühtegi last, siis seda koolipäeva suvel järele teha ei tule.

EMHI ilmaprognoosi ko­­haselt võib meil ööl vastu kolmapäeva olla külma kuni 22 kraadi, ööl vastu neljapäeva peaks õues paar pügalat soojem olema.  

Külmapühad
• 1.–6. klassi õpilaste
õppetunnid võib ära jätta, kui sõit kooli ja tagasi ei ole korraldatud ning välisõhu temperatuur on –20 kraadi ja madalam.
• 7.–9. klassi õpilased võivad koju jääda, kui välisõhu temperatuur on –25 kraadi ja madalam.
Allikas: sotsiaalministri määrus

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles