Mida arvate «Helisevast muusikast»?

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Rebane.
Peeter Rebane. Foto: .

«Heliseva muusika» esietenduse muljed 27. novembril.


Tõnis Lukas
Haridus- ja teadusminister:

Esietendus meeldis väga... Aga ma ei ole päris erapooletu, sest olen lavastusprotsessis olnud paar kuud lapsevanemana. Meie Linda on Marta rollis. Trupp on lavastuse tegemise ajal kokku elanud ja see paistab ka välja, et on saavutatud üksmeel ja üksteisemõistmine.

Aga lugu iseenesest ei ole uus, eks igaüks näeb siin oma «Helisevat muusikat». Ja kuigi ma ei ole erapooletu, usun, et järgmised etendused tulevad esietendusest veel hoogsamad. Vanemuine võib uhke olla.

Naljaga pooleks võib öelda, et kõige rohkem meeldis lavastuses ühise kultuuri- ja hari-dusministeeriumi propageerimine.

Laine Jänes
Kultuuriminister:

Väga keeruline on lavastada üht niisugust muusikali, mis on kultusfilmina väga paljude mälestustes juba lapsepõlvest. Ain Mäeotsale suur kiitus erakordselt hea lavastuse eest.

Kõike seda, mis on võimalik filmis teha, ei ole võimalik panna lavale, ja kindlasti ei olegi olnud
eesmärk filmi kopeerida. Vaatajate ees on täies-ti iseseisev lavastus oma huumori, pingete, sarkasmi ja armsusega.

Ehkki ma olen kodus «Helisevat muusikat» videona palju vaadanud, oli mul nüüd saalis ikkagi põnev. Mõtlesin lõpus, kuidas von Trappi pere ometi sakslaste käest pääseb.

Birgit Õigemeel on tõesti meeldiv üllatus – šarmantne ja armas. Vaimustuses olen lastest, nad said hakkama väga pingeliste lavaproovidega. Ühesõnaga – ma olen õnnelik!

Kristiina Reidolv
Eesti Etendusasutuste Liidu tegevjuht:

Meeldiva üllatusena tuli trupi vaba ja sundimatu esitus, eelkõige silmas pidades peategelast Birgit Õigemeelt, keda me popmuusikast tunneme rohkem rafineeritud põhjamaise naisena – siin oli ta tõeline looduslaps, mis avas tema natuuris mulle uue tahu.

Lavastuslikult oli minu meelest väga huvitav poliitilise aspekti väljatoomine, poliitika rõhutamine. Ma jäin mõtlema, et Tallinna Linnateatris tuli välja «Härra Biedermann ja tulesüütajad», ja nüüd sügisel ilmus Walter Benjamini esseekogumik – see kõik on üks teema, üks ohu tajumine.

Kui üldse muusikalidest rääkida, siis neil on ilmselgelt ka hariduslikult oma roll täita, ma mõtlen noorte toomist teatrisse. Hindan muusikali rolli suunanäitajana, et siis hiljem nõudlikuma repertuaari poole edasi liikuda.

Aleksander Fisch
Viiuldaja:

Mina kui endine orkestrant ütlen kõigepealt aitäh Tarmo Leinatam­­mele, sest tunda on tema suurt ja väga professionaalset tööd.

Lapsed laulavad ja mängivad väga tublilt. Kuigi Birgit Õigemeel on minu teada peaaegu esimest korda teatrilaval, on ta oma rollis perfektne ja väga sümpaatne. Oma pea langetan Silvi Vraidi ees – ta on vokaalselt ja musikaalselt fantastiline!

Peeter Rebane
Meelelahutus­­ärimees:

Minu meelest on «Helisev muusika» üks paremaid Vanemuise muusikale, mida olen näinud, ja ma olen näinud neist enamikku. Mulle meeldis, et lavastatud oli traditsiooniliselt ja originaalilähedaselt, et lisaks muusikale olid ka esitajad fantastilised, et Birgit ja lapsed tegid hea töö. Ma usun, et väga südamlik «Helisev muusika» on selle aasta üks hitte.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles