Tartu kasvab ligi viis hektarit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Luunja vallavolikogu otsustas neljapäeval rahuldada Tartu linna taotluse ning loovutas omavalitsuse territooriumist 4,8 hektarit. Maad vajab Tartu tulevase kaubanduskeskuse ning Idaringtee ehituseks.

Volikogus pooldas maa loovutamist 12 liiget, vastu oli üks. Luunja volikogu esimees Heino Saar märkis, et haldusüksuse piiride nihutamise eest Tartu linn otseselt vallale midagi vastu ei anna. Samas vabastab see otsus tulevikus Luunja valla kohustusest hakata hooldama Idaringteed või korraldama kaubanduskeskuse juurde kommunikatsioonide rajamist. Seega seisneb valla kasu kohustustest loobumises.

Luunja valla maanõunik Neeme Kaurov täpsustas, et vald nihutab küll haldusüksuse piire, kuid ei loobu maaomandist. Kaubanduskeskuse ehitajale müüb maa ikkagi Luunja vald.

Kaurov lisas, et planeeringu järgi loobub Luunja vald 47 947 ruutmeetrist. Täpsem katastrimõõdistamine on veel tegemata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles