Suusameistrivõistlused tulevad ikkagi Mammastes

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mammaste suusarajad.
Mammaste suusarajad. Foto: Sille Annuk

Tänavused murdmaasuusatamise Eesti meistrivõistlused naiste 10 ja meeste 15 kilomeetri klassikadistantsil on Tartu suusaklubi korraldada.

Ehkki klubil oli suur unistus viia esimest korda sel sajandil võistlused läbi Haaslava vallas Vooremäel, andis ilmataat siiski ninanipsu, sulatas niigi napi lumekihi, ja nii tuli võistlused üle viia Põlva külje alla Mammastesse. Laupäeval peetakse Mammastes võistlusi sprindis, pühapäevale jäävad distantsisõidud.

Võistlejaid tuleb hoolimata kehvemaks muutuvatele suusaoludele kindlasti palju, arvas Tartu suusaklubi tegevjuht Kerstin Margus. «Võistlusi on vähe olnud, eks kõik tahavad võistelda,» märkis ta.

Eesti paremiku kõrval, kellest suuremaid lootusi pannakse Karel ja Kati Tammjärvele, Algo Kärbile, Rauno Ränkelile, Aivar Rehemaale ja teistele, on kindlasti kohal ka Läti paremik. Võistluse eest saab rahvusvahelise suusaliidu (FIS) punkte ning ühtlasi on tegemist U23 vanuseklassi katsevõistlustega MMile pääsemiseks, täpsustas Margus.

Noortest on samuti stardis kõik paremad eesotsas Andreas Veerpalu, Laura Alba ja Triin Ojastega. Tugevat konkurentsi pakuvad neile noored Anette Veerpalu ja Sine-Lise Truu.

Et radu säilitada, ei lubata enne võistlusi harrastajaid Mammastes rajale. Pühapäeval algavad võistlused kell 10.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles