Südalinnas avati uus vesipiibubaar (1)

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vesipiibubaari eestvedajad Dmitri Peterson ja Iris Helena Fjuk.
Vesipiibubaari eestvedajad Dmitri Peterson ja Iris Helena Fjuk. Foto: Kristjan Teedema

Juba nädala on Rüütli 12 teisel korrusel avatud vesipiibubaar Vipiip. Selle eestvedaja Dmitri Peterson ütles, et uus koht on avatud eelkõige neile, kes soovivad sõpradega rahulikus õhkkonnas õhtut nautida.

Poolteist aastat tagasi uksed sulgenud Tsink Plekk Pange kolmandal korrusel asus sigareti- ja piibutuba Relax, kus sai tõmmata ka vesipiipu. Koht suleti aga koos restoraniga. Nii jäi Tartusse ainult Tähtvere tänava vesipiibubaar Habibi.

Rüütli tänavale

Tartlane Dmitri Peterson mõtles seejärel, miks mitte teha ise kesklinna vesipiibubaar ja ühtlasi kasutada ära omandatud ettevõtlusalast kõrgharidust.

Peterson uuris ka sõpradelt, kas ta võiks baari avamisega hakkama saada. Kuna sõbrad ja tuttavad olid toetavad, hakkas ta eelmisel suvel vaatama, milliseid üüripindu on kesklinnas saada, ja leidiski sobiva Rüütli tänavas. «Minu tingimus oligi, kas Rüütli tänavas, või tuleb veel oodata,» rääkis ta.

Suve lõpus hakatigi koos sõprade ja tuttavatega ehitama. Petersonil aitab baari eest vedada Iris Helena Fjuk, kes ütles, et avamine võttis palju rohkem aega, kui esialgu arvati. Fjuki kinnitusel käis eelmise aasta lõpus läbi palju kuupäevi, mil sooviti avada.

Rahulik atmosfäär

Baaris on üheksa suurt lauda, mille ümber on pehmed diivanid. Vesipiibutubaka sorte on praegu viisteist. Neid saab vastavalt külastaja soovile kombineerida. Ühe piibutäie hind on 12–15 eurot.

Ehkki baari eripära on võimalus vesipiipu teha, rõhutas Peterson, et loomulikult on oodatud ka sellised külastajad, kes piipu teha ei taha, kuid soovivad aega veeta baaris, kus muusika väga kõvasti ei mängi ja saab sõpradega rahulikus atmosfääris suhelda.

Peale vesipiibu pakutakse veel snäkke ja alkohoolseid jooke, mille valik pidevalt täieneb. Kuigi baaris saab vesipiipu teha, ei tohi seal suitsetada, vaid selleks tuleb õue minna.

Ventilatsioon on Petersoni sõnul ruumis hea ning seega ei pea külastaja muretsema, et baari sisenedes võtab kliente vastu suitsupahvak ja ebameeldiv lõhn.

Vesipiibubaari eestvedajad lisasid veel, et praegu vajavad ruumid natukene kaunistamist ja plaanis on riputada seintele unenäopüüdjaid ja pilte. «Arvasime, et oli juba aeg avada ja dekoreerimisega saab veel hiljem tegeleda,» ütles Peterson.

Kevade ja suve lähenedes mõtlevad baaripidajad aga koostööle ümberkaudsete kohvikute ja baaridega.

Vesipiibubaar Vipiip

Asub Rüütli 12 teisel korrusel.

Lahti P–N kella 18st südaööni, R-L 18–2.

Varem on samades ruumides tegutsenud näiteks klubi Brooklyn, Feel Good Music Café ja klubid Teine Maailm ja Maailm.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles