Teeolud Tartumaal: kõige problemaatilisemad on kruusateed

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soolapuistur tööhoos.
Soolapuistur tööhoos. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eestimaale saabunud plusskraadid koos vihmasajuga on muutnud teeolud äärmiselt keeruliseks. Tartu maakonnas on põhi- ja tugimaanteed praegu kontrolli all, hullem on olukord kruusateedel.
 

Tartumaa teehoolde eest vastutava Eesti Teede Tartu-Võru teehoolde osakonna juhataja Enn Jänes kinnitas, et neil on töös kogu võimalik tehnika ehk umbes 30 masinat. Jänese sõnul ei tohiks põhi- ja tugimaanteedel, kuhu varem on soola puistatud, suuri probleeme enam olla. «Kõige halvemas seisus on kogu maakonnas kruusateed,» nentis ta.

Jänes tõdes, et kui taas hakkab vihma sadama, muutuvad olud libedamaks. «Töö käib küll igal pool, kuid sõltuvalt ilmast ei pruugi tulemus väga püsiv olla,» möönis ta.

Keeruliste ja muutlike teeolude tõttu palub maanteeamet liiklejatelt kannatlikkust ning soovitab võimaluse korral oma sõidud edasi lükata. Kui sõitu hilisemaks ajastada pole võimalik, siis tuleb sõidukijuhil praegustes ilma- ja teeoludes arvestada pidurdusteekonna kolme-neljakordistumisega võrreldes suviste tingimustega.

Ka tuleb hoida tavapärasemast suuremat pikivahet – maanteel vähemalt 200 meetrit – ning valida teeoludele vastav sõidukiirus (70 km/h ja vähem). Suurem pikivahe ja väiksem sõidukiirus annavad ohuolukorra tekkimise korral hädavajalikku lisaaega reageerimiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles