Kunstimajas kasvas pärast vandalismiakti valvsus

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Otstaki installatsioonis «Kildudes jõgi» olid 5. detsembril näha jõhkrutsemisjäljed. Teos koosnes vee alla asetatud portselanmaalinguga taldrikutest ja taldrikukildudest, mida alguses võisid kunstihuvilised patjadel istudes oma käega vee alt välja võtta ja seejärel tagasi panna. Vandalismiaktis läks kolm taldrikut ja üks padi ajutiselt kaduma ning vesi oli reostatud.
Kaia Otstaki installatsioonis «Kildudes jõgi» olid 5. detsembril näha jõhkrutsemisjäljed. Teos koosnes vee alla asetatud portselanmaalinguga taldrikutest ja taldrikukildudest, mida alguses võisid kunstihuvilised patjadel istudes oma käega vee alt välja võtta ja seejärel tagasi panna. Vandalismiaktis läks kolm taldrikut ja üks padi ajutiselt kaduma ning vesi oli reostatud. Foto: Erakogu

Tartu kunstnike liidu veebilehele ilmus läinud nädala lõpul vabandus kunstnik Kaia Otstaki ees, sest tema installatsiooni sellele liidule kuuluvas kunstimajas tabas vandalismiakt. Kui kaitstud on järgmised näitused millegi samalaadse eest?

Vabanduses 5. detsembril toimunud vandalismiakti tõttu Kaia Otstaki installatsiooni «Kildudes jõgi» vastu kirjutavad Tartu kunstnike liidu juhatuse esimees Markus Toompere ja galerist Indrek Grigor, et see oli kahetsusväärne ning juhtus mitme halva juhuse kokkulangemise tõttu.

«Kinnitame, et teeme omalt poolt kõik, et sarnaseid intsidente tulevikus vältida,» lisavad nad. «TV 3 uudisloost (19.1.2016) võis jääda ekslik mulje, justkui Tartu Kunstimajas tolereeritakse vandaalitsemist. Kinnitame, et see ei ole nii, vandalism on Tartu Kunstnike Liidu seisukohalt täiesti vastuvõetamatu. Meil on juhtunu pärast siiralt kahju.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles