Linna üleskutse: autojuhid, parkige autod tänava äärest mujale

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu on täis lumeloppa, mida soovitakse kiiremas korras ära koristada, seega peaks autoomanikud võimalusel tänavate ääres parkimist vältima.
Tartu on täis lumeloppa, mida soovitakse kiiremas korras ära koristada, seega peaks autoomanikud võimalusel tänavate ääres parkimist vältima. Foto: Kristjan Teedema

Tänane sulailm tõi Tartu linnaametnikele ja tänavapuhastajatele kibekiire tööpäeva. Päev otsa on otsitud kinni külmunud restkaeve, et neid ojadena voolama hakanud vee ära juhtimiseks avada. Nüüd ka tuleb kibekiirelt tegutseda, et tänavad sulalumest puhtaks saada.

«Praegu on kriitiline, et sulailmaga saaks teeruumi võimalikult puhtaks ja laiemaks, sest kui lumi ära külmub, on olukord päris karm,» rääkis Tartu linnamajanduse osakonna linnapuhaste peaspetsialist Madis Tammeorg.

«Kui vähegi võimalik, siis palume autosid tänavatelt eest ära ajada. Eriti neid, millel on lumemütsid peal ja on näha, et neid pole väga ammu kasutatud,» edastas Tammeorg palve ka autoomanikele.

Lumepuhastuse hõlbustamiseks soovitab ta parkida autod kas kinnistutele või parklatesse. «Paljudel juhtudel on näha, et hoovid on tühjad ja inimesed ei viitsi mugavusest autot sinna ajada,» märkis ta.

Ta lisas, et parkivad autod takistavad tänavapuhastust kõikjal linnas, eriti aga näiteks kitsal Tiigi tänaval. Tammeoru sõnul kasutavad tänavapuhastajad praegu ära olukorda, kus sulalumi on teedelt lahti tulnud. «Senikaua puhastatakse, kuni tänavakate käes on,» lisas ta.

Tammeorg tõdes, et täna sadama hakanud vihm tõmbas nii teed kui tänavad kiirelt jäiseks, nii et linnas liikumisel tuleb olla ettevaatlik.

Päev otsa on väljas olnud ka linna menetlusteenistuse ametnikud, et kontrollida kõnniteede korrashoidu. Menetlusteenistuse juhtivmenetleja Ülle Neeme sõnul võib üldiselt öelda, et eraomanikud on olnud hoolsad kõnniteede puhastajad, kuid sulaga tekkinud lumelopp on tekitanud ootamatu libeduse.

Probleemsete kruntide omanikega on menetlejad ühendust võtnud ja palunud kõnniteed korda teha. «Üldiselt reageeritakse sellele päris hästi,» lisas Neeme.

Linna heakorratelefonile pole libeduse ja hooldamata kõnniteede tõttu olulisi kaebuseid tulnud, küll aga teevad sinna helistanud kodanikele muret jääpurikad.

Tartu ülikooli kliinikumi erakorralise meditsiini osakonna juhataja Kuido Nõmme sõnul pole traumapunkti pöördunud inimeste arv täna tavapärasest suurem. «Räägitakse, et libe on, aga meile pole veel kohale jõudnud,» märkis ta ja lisas, et traumapunkti töötajad on siiski valmis selleks, et olukord võib muutuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles