Valimisea langetamine ei vaimusta noori

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järgmistel kohalikel valimistel 2017. aasta oktoobris lisandub valimisea alandumisega Eesti peale kokku umbes 24 000 uut hääleõigusega elanikku.
Järgmistel kohalikel valimistel 2017. aasta oktoobris lisandub valimisea alandumisega Eesti peale kokku umbes 24 000 uut hääleõigusega elanikku. Foto: Raigo Pajula

Jah, oleme kuulnud, et kohalikel valimistel saab nüüd hääletada alates 16. eluaastast, aga kohe praegu ei oskaks me kedagi valida ning lihtsalt linnukese pärast pole mõtet hääletama minna. Selline on lühikokkuvõte Tartu Postimehega vestelnud teismeliste arvamustest.

Seadusemuudatuse, millega valimisiga langeb kohalikel valimistel 18 eluaastalt 16 eluaastale, kiitis riigikogu heaks üle-eelmise nädala neljapäeval. Tartus toob see 2017. aasta valimistel juurde ligikaudu 1500 hääleõigusega elanikku.

Tartu noortevolikogu tegevjuhile Omari Loidile teeb valimisea langetamine rõõmu. Loit ütles, et neile oli see suisa võit, sest noortevolikogu tegi selle nimel palju tööd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles