Neli Lõuna-Eesti linna harjutavad ulatuslikku evakuatsiooni

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästeõppus. Pilt on illustratiivne.
Päästeõppus. Pilt on illustratiivne. Foto: Toomas Huik

Lõuna-Eesti päästekeskuse korraldab täna suure ühisõppuse nimega SouthEVAC, kus harjutatakse ulatusliku evakuatsiooni läbiviimist Tartus, Jõgeval, Põlvas ja Valgas.


Õppuse stsenaariumi näeb ette, et neljas Lõuna-Eesti linnas on tormi ja kemikaaliõnnetuse tõttu tekkinud hädaolukord, mistõttu tuleb evakueerida hulgaliselt inimesi. Õppus toimub staabiharjutusena, et läbi mängida, millised on erinevate asutuste ülesanded inimeste evakueerimisel ning evakueeritute paigutamisel, märkis päästekeskuse pressiesindaja.

Tegemist on Lõuna-Eesti regioonis esmakordse nii ulatusliku asutustevahelise evakuatsiooniharjutusega, kinnitas õppuse üldjuht ja Lõuna-Eesti päästekeskuse kriisireguleerimisbüroo juhataja Arvi Uustalu.

«Meie peamine eesmärk on täpselt paika panna, kuidas toimub hädaolukorras evakuatsiooni ettevalmistamine, läbiviimine ning asutuste vaheline koostöö ja vastutus. Oluline on see just seetõttu, et sellest võivad oleneda inimelud,» sõnas Uustalu.

Õppusel loodud hädaolukorra üldlahendaja on Lõuna-Eesti päästekeskus. Evakuatsiooni korraldamisel peavad omavalitsused valmistama ette evakuatsioonikohad, korraldama transpordi- ja meditsiiniteeninduse ning kontrollima nimekirju. Evakuatsiooni läbiviimisel osalevad politsei- ja piirivalveamet ning kaitseliit.

Õppus toimub kaitseväe ühendatud õppeasutuste matkekeskuses Tartus ning sellest võtab osa ligi 80 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles