Nõos hukkus puumaja põlengus kaks inimest

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartumaal Nõos puhkes laupäeva keskpäeval puidust elumajas tulekahju, milles hukkus kaks eakat meest.

Häirekeskusele teatati tulekahjust Nõo alevikus Vana-Nõo tänaval täna kell 12.49. Põles mansardkorrusega puust elumaja. Katuse alt tuli paksu suitsu, leeki näha ei olnud.

Kohale kiirustanud päästjad Elva päästekomandost tõid redeli abil ühe kannatanu välja teise korruse aknast. Kannatanu, 61-aastane mees anti üle kiirabibrigaadile. Tema elu kahjuks päästa ei õnnestunud.

Kohe tööd alustanud suitsusukeldujad tõid põlevast majast välja ka 86-aastase mehe surnukeha.

Elumaja sisemus sai tugevaid tule- ja veekahjustusi, muutudes elamiskõlbmatuks.

Sündmuskohal töötasid päästemeeskonnad Elva ja Tartu päästekomandost, vabatahtlikud päästjad Tõrvandi vabatahtlikust päästekomandost ja kiirabibrigaad Elvast.

Tulekahju likvideeriti kell 15.37. Esialgsetel andmetel oli majas olemas küll suitsuandur, aga see oli laest alla võetud. Menetlusinspektori esialgsel hinnangul oli tulekahju alguse saanud küttekoldest ülekütmise tagajärjel. Täpse tulekahju põhjuse selgitab välja menetlus.

2016.aastal on Eestis hukkunud tulekahjudes juba 11 inimest. Päästeamet paneb südamele, et külmade ilmadega on küttekollete ülekütmine väga ohtlik. Pigem peaks kütma korduvalt aga kindlasti peab vältima ühekordset intensiivset kütmist.

Endiselt peab rõhutama suitsuanduri olulisust. Suitsuandur annab aegsasti märku tulekahju puhkemisest ja võimaldab inimestel põlevast hoonest väljuda. Suitsuandur, mis ei ole õigesti paigaldatud või mis ei ole töökorras, ei päästa elusid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles