Uus Teater tähistab näitleja Evald Aaviku juubelit lavastusega

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivar Põllu autorilavastuse "Ird, K." proov. Pildil Robert Annus (vasakult), Evald Aavik ja Juss Haasma.
Ivar Põllu autorilavastuse "Ird, K." proov. Pildil Robert Annus (vasakult), Evald Aavik ja Juss Haasma. Foto: Margus Ansu

Pühapäeval, 24. jaanuaril tähistab Evald Aavik oma 75 juubelit. Samal päeval esietendub Tartu Uues Teatris Aaviku juubelilavastus «Evaldi tekk».

Lavastuse autoriteks ja lavastajateks on Gabriela Liivamägi ja Evald Aavik, kes on ka ise laval. Lavastuse puhul on tegemist introspektiivse vaatega näitleja loomingule läbi filmide ja ja Uue Teatri lavastuste.

Evald Aavikut austati äsja toimunud Kultuurkapitali aastapreemiate jagamise galal elutööpreemiaga. Elutööpreemia määrati Aavikule tema ainulaadsete ja jõuliste tegelaskujude eest, kes on läbi eri aegade rikastanud eesti filmikunsti oma inimliku sügavusega.

Evald Aavik on sündinud 24. jaanuaril 1941 Kuressaares ja lõpetanud 1965. aastal Vanemuise õppestuudio ning õppinud Tartu muusikakoolis viiuli eriala. Töötanud on Aavik nii Vanemuise teatris, Ugala teatris, Noorsooteatris ning viimastel aastatel tihedalt Tartu Uues Teatris, kus on osalenud lavastustes «Sadama võim» (2008), «Ird, K.» (2010), «Raudmees ehk Odysseuse eksirännakud» (2011), «Naised valitsevad maailma» (2012), «Äralennuväli» (2013) ja «Odysseia» (2015).

Lisaks paljudele teatrirollidele on Aavik mänginud mitmes Eesti filmis, nagu näiteks «Somnambuul», «Georgica», «Näkimadalad» ja «Naerata ometi».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles