Judo Eesti meistrivõistlustele tulevad kõik tipud

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Mettis (vasakul) ja Jaan Angerjärv.
Juhan Mettis (vasakul) ja Jaan Angerjärv. Foto: SK Do

Tartus Annelinna spordimajas nädalavahetusel peetavail Eesti meistrivõistlustel judos astuvad tatamile kõik praegused tugevamad sportlased, teiste seas ka koondislased Juhan Mettis ning Grigori Minaškin.

Laupäeval selgitatakse välja U-18 vanuseklassi Eesti meistrid ning pühapäeval lähevad jagamisele täiskasvanute Eesti meistritiitlid, teatas Eesti Judoliit.  Mõlemasse vanuseklassi on registreerunud üle 100 võistleja. Noorteklassis on kõige arvukamalt võistlejaid poiste kehakaalus kuni 66kg (17 võistlejat) ning täiskasvanutes meeste kehakaalus kuni 73 kg (samuti 17 võistlejat).

Mullused noorte vanuseklassi tipud Pärt Laas ja Aslanbeg Puhm on noorte vanuseklassist välja kasvanud ning jätavad võimaluse noorematele ennast tõestada. Mõlemad maadlevad ka juba pühapäeval täiskasvanute vanuseklassis ning Pärt Laasil on aasta algusest ette näidata Läti lahtiste meistrivõistluste esikoht täiskasvanute vanuseklassis. Kindlasti läheb ta püüdma ka Eesti meistritiitlit.

Täiskasvanute vanuseklassis on tänavustel kodustel võistlustel kohal Tuneesia maailma karikaetapilt võidukana naasnud Grigori Minaškin ja Juhan Mettis. Grigori Minaškini kehakaalus kuni 100 kg on praegu registreeritud kaheksa sportlast ning raskekaalus on Juhan Mettise suurimaks konkurendiks Dmitri Lepp. Praeguse olümpiareitingu seisuga on mõlemad sportlased olümpiale kvalifitseerunud ning Eesti meistrivõistlused on nende jaoks kontrollvõistlused enne veebruari algul toimuvat Pariisi Grand Slami.

Lisaks raskekaaludele on oodata tõsist konkurentsi kõige arvukamates kehakaaludes. Kuni 73 kg kaalus asub eelmise aasta tiitlit kaitsma Andre Seppa ning kuni 81 kg kategoorias on oodata vastasseisu Kristjan Tõniste, Künter Rothbergi, German Durani ja Aslanbeg Puhmi vahel.

Aleksandr Marmeljuki eemalejäämisel kuni 90 kg võistlusest on šansid nooremate judokate Mattias Kuusiku ja Klen-Kristofer Kaljulaiu käes, kes varasemalt on võistelnud erinevates kaaludes.

Võistluste algus on mõlemal päeval kell 12. Finaalid algavad orienteeruvalt kell 15.30. Sissepääs on kõikidele pealtvaatajatele tasuta.

Pärast laupäevaõhtust võistlust on kavas ka aasta parimate judokate autasustamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles