Kutsehariduskeskuses kestab viimaseid päevi talvine vastuvõtt

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ootuspäraselt on üks populaarsemaid erialasid juuksuri amet.
Ootuspäraselt on üks populaarsemaid erialasid juuksuri amet. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Talvine vastuvõtt Tartu kutsehariduskeskuses kestab veel viimaseid päevi. Kui varem on kool andnud võimaluse valida talvel 10–12 eriala vahel, siis sellel aastal on neid valikus 20.

Direktori asetäitja õppealal Liivi Raudsepp rääkis, et ootuspäraselt on kõige populaarsemad juuksuri- ja kondiitrieriala. Samuti on rohkesti müügikorralduse ja CNC-töötlemispingi operaatori eriala huvilisi.

Tänavu pakutakse kutsekoolis ka mitmeid uusi erialasid, näiteks saab õppida plaatijaks. «Uus plaatija eriala on väga hästi vastu võetud ning ka seal on soovijaid juba praegu rohkem kui õppekohti,» sõnas Raudsepp.

Avaldusi on siiani tema sõnul laekunud oodatust mõnevõrra vähem, kuid ta kinnitas, et tavaliselt on vastuvõtu viimane päev kõige aktiivsem.

Sel aastal on talvisel vastuvõtul välja pakutud ka töökohapõhise õppe võimalusi. Raudsepp ütles, et tööandjate huvi õppe avamiseks on olemas, kuid õppijaid napib. «Seega tasub veel peale vastuvõtu lõppu igatahes küsima tulla. See on hea võimalus endale tulevikus tööl leida,» lausus ta.

Sisseastumisdokumente Tartu kutsehariduskeskusesse saab viia 22. jaanuarini kell 9–15 kutsehariduskeskuse Kopli 1 õppehoonesse või esitada need e-vastuvõtu keskkonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles