Lemminkäinen plaanib Rebase tänavale kaheksat kortermaja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Repro

Rebase tänava endisesse tööstuspiirkonda on plaanis ehitada kaheksa kuni kuuekorruselist kortermaja, milles mõnes on ka äripindu.

Tartu volikogu võttis vastu ja suunas avalikule väljapanekule Rebase 23a krundi ning lähiala detailplaneeringu. Planeeringust huvitatud on Lemminkäinen Eesti AS ja planeeringu koostaja Linnaruumi OÜ.

Kõnealune krunt Karlova linnaosas on üle nelja hektari suuri, praegu on see suuremas osas tootmismaa, vaid kümnendik sellest on ärimaa.  Planeeriniguala on mõnevõtta suurem, sest selle sisse on võetud Rebase tänav koos Turu tänava ristmikuga ning Siili tänav.

Krundil esineb pinnasereostust, mis tuleb enne ala kasutuselevõttu elamumaana likvideerida.

Planeeringuala hoonete ehitusalune pind on erinev, kõige väiksemal hoonel 650 ruutmeetrit  ja suurimal 3550 ruutmeetrit.

Ehitada on lubatud nii etapiti kui korraga.

Juurdepääs kruntidele on kavandatud Turu, Rebase ja Siili tänava kaudu. Kokku on planeeritud 348 parkimiskohta.

Hoonestusalad on paigutatud planeeringualale selliselt, et keskele tekiks roheline ruum.

Planeeringus on sätestatud krundi omaniku kohustus ehitada välja Siili tänava äärne jalgtee kuni Sõbra tänava ristmikuni ja rekonstrueerida Rebase tänava äärne jalgtee Rebase-Siili ristmikust kuni Turu tänava ristmikuni Rebase tn 23a krundi poolsel küljel. Planeeringuala omanik osaleb Turu-Rebase ristmiku rekonstrueerimistööde ja/või nimetatud ristmiku foorjuhtimisele üleviimise rahastamises.

Planeeringu avalik väljapanek on 9.-23. veebruarini Tartu infokeskuses raekojas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles