Vanemuise balletiartistil Matthew Jordanil elab stepptants südames

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurbritanniast pärit Vanemuise balletiartist Matthew Jordan loodab, et suudab oma stepptantsuoskusega luua sellisel tasemel kava, mida pole Eestis veel nähtud.
Suurbritanniast pärit Vanemuise balletiartist Matthew Jordan loodab, et suudab oma stepptantsuoskusega luua sellisel tasemel kava, mida pole Eestis veel nähtud. Foto: Sille Annuk

Vanemuise aastalõpuballil võimsa stepptantsukavaga publikut üllatanud balletiartist Matthew Jordan (26) putitab garaažis rohelist Minit, unistab koreograafi tööst ning tunneb ennast Tartus õnnelikuna.

Kuigi Jordan on Vanemuises töötanud juba ligi seitse aastat, ei ütle tema nimi tartlastele tõenäoliselt palju. Mõnel võib ehk tulla seos NBA endise kuulsa korvpalluri Michael Jordaniga, kuid see on ka kõik. Kui aga mainida, et just tema tõi Vanemuise aastalõpuballil lavale stepptantsukava, mille sarnast pole siinkandis varem nähtud, võiks Jordanit teada sootuks suurem hulk inimesi.

«Alustasin stepptantsimisega kohalikus tantsukoolis, kui olin kuueaastane. Vanaema ostis mulle Michael Flatley video «Lord of the Dance» ja ma vaatasin seda iga päev tundide viisi. Püüdsin käsi ja jalgu kaasa liigutada, kuni ema otsustas mind panna kohalikku tantsukooli,» meenutab Birminghami lähedalt pärit Jordan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles