Noored prõmmutavad Tartus luulega

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Liivi luuletuse käsikiri.
Juhan Liivi luuletuse käsikiri. Foto: Margus Ansu

Tegu on võistlusega, kus kuni kahekümneaastased lapsed ja noored saavad esitada oma seni avaldamata luulet. Ettekandmisele piiranguid seatud pole, teema võib olla vaba, pikkus, stiil ja kõik muugi on osaleja enda otsustada.

Noorte Luuleprõmm toimub Tartus esimest korda. Parima luuletaja väljaselgitamine käib publiku osalusel, sest just nemad täidavad žürii rolli.

Võisteldaks kolmes kategoorias, mis paika pandud vanuse järgi: 6–11aastased, 12–15aastased ja 16–20aastased. Iga vanuserühma parimad saavad autasud. Ühtlasi pääsevad nad ka edasi jaanuari lõpus peetavale Tartu linna Luuleprõmmule, millel on juba pikem traditsioon.

Raamatukogupoolse korraldaja Ädu Neemre sõnul on teisipäeval lõppenud registreerimise tulemusena oma osavõtust teada andnud 16 inimest. Kõige rohkem osalejaid on noorimas vanuseklassis ning vähim keskmises.

Oma osavõtust teada andes peale nime, kooli ja vanuse midagi muud kirjutama ei pidanud, seega pole korraldajatel teada, milliseid luuletusi võidakse esitada. „Vaid üks osaline kirjutas juurde, et tema luuletuse pealkiri on „Elu“, rohkemat me ei tea,“ lisas Neemre.

Idee korraldada noorte luulevõistlus sündis luuletaja Jaan Malinil, kes tegi raamatukogule ettepaneku teha selles vallas koostööd.

Luuleprõmm (inglise keeles poetry slam) sai alguse 1984. aastal Chicagos. Nüüdseks on see üritus levinud üle maailma. Noorte Luuleprõmmu Tartus korraldavad linnaraamatukogu ja Eesti kirjanike liit.

Noortele luuletajatele saab kaasa elada neljapäeval, 21. jaanuaril kell 13 kesklinna raamatukogu 4. korruse saalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles