Tartu ülikool liidab vilistlased interaktiivses veebikeskkonnas

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis vilistlase veebikeskkonnast

Tartu ülikoolil on hinnanguliselt 70 000 vilistlast. Sooviga tihendada vilistlaste kogukonda, siduda neid enam ülikooliga, arendada omavahelist suhtlust ja erialast koostööd, avas Tartu ülikool nii Eestis kui ka Euroopas uudse vilistlasvõrgustiku, millesarnast kasutab näiteks ka Oxfordi ülikool.

«Väga suur hulk Tartu ülikooli vilistlasi on oma erialases tegevuses, ettevõtluses või ühiskondlikus aktiivsuses silmapaistvad arvamusliidrid, kes peavad Tartu ülikoolis õppimist oma professionaalse elu kujunemise loos üheks oluliseks etapiks,» ütles Tartu ülikooli turunduse peaspetsialist Teele Arak.

Tartu ülikooli soov on, et vilistlane ei sulgeks pärast lõpetamist ülikooliust, vaid jätkaks igapäevast või erialast suhtlemist oma kursuse- ja ülikoolikaaslastega ning tunneks, et ta on vilistlasena ülikooli väga oodatud, olgu siis mentori, praktikapakkuja või näiteks loengupidajana.

Araku sõnul ongi portaali üheks suurimaks väärtuseks vilistlaste kaasamise võimalus, sest ülikool jõuab portaali kaudu just nende inimesteni, kes on nõus ülikooli tegemistesse panustama.

Veebipõhine keskkond võimaldab liitujatel muuhulgas postitada ise sündmusi ja saata kutseid, kuulutada välja töö- ja praktikapakkumisi ning üles otsida üles vanad kursusekaaslased.

Vilistlasvõrgustikuga saavad liituda kõik Tartu ülikooli lõpetajad ja viimase aasta magistriõppe üliõpilased. «Üliõpilastele on loodud ligipääs, et nad saaksid juba oma õpingute lõppjärgus luua kontakti oma eriala vilistlasega ja loodetavasti seeläbi siseneda paremini professionaalsesse töömaailma. See on oluline tegur, et tekitada üliõpilases vilistlasmentaliteeti juba õpingute ajal,» lisas ta.

Tartu ülikooli vilistlasvõrgustikuga saab tutvuda ja liituda vilistlasvõrgustikuga aadressil www.utalumni.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles