Kunstikool näitab taaskasutatud materjalidest esemeid

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tartu kõrgem kunstikool

Täna kell 16 avatakse Nooruse galerii keldrikorrusel Tartu kõrgema kunstikooli üliõpilaste näitus «Mitu tahku on torul?», kus näeb muu hulgas taaskasutatud materjalidest tehtud valgusteid, mööblit kui ka nagisid.

Tootmisjäägid on igas tööstuses tõsine probleem. Näiteks ajalehe Postimees ühe numbri trükkimiseks kasutatakse kolm-neli tonni paberit ning olenevalt paberi sordist kulub ühe tonni uue paberi valmistamiseks 12–24 keskmises suuruses puud. Trükikoda Kroonpress sorteerib ja saadab kõik oma jäätmed sada protsenti ümbertöötlusse ning otsib uusi võimalusi jääkide taaskasutamiseks.

Tartu kõrgema kunstikooli kursuse «Paberplastika ja paberi dekoreerimise tehnikad» osalejate üks ülesandeid oligi Kroonpressi trükikojas alles jäänud materjalidest uute esemete loomine. Kroonpressis tootmisest üle jäänud erinevas mõõdus papptorud, kartong, lainepapp ja paberirullide lõpud pakkusid võimalusi väga erinevateks lahendusteks. Üliõpilased said materjaliga «mängida» ning tulemuseks on eriilmelised ja mitmekülgsed esemed.

«Mitu tahku on torul?» avatakse 19. jaanuaril kell 16. Näitus jääb avatuks veebruari keskpaigani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles