Tartumaa suusasarja avaetapile tuli 200 sõitjat

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil sportijad Lähte suusarajal.
Pildil sportijad Lähte suusarajal. Foto: Margus Ansu

Läinud nädalal sai suusasõitudega Tähtvere spordipargis alguse tänavune Tartumaa suusasari. Esimesel etapil oli osalejaid 200 ringis, neist noorimad vaid viieaastased, vanim aga 78 aastane härra, kinnitas sarja korraldaja Kati Tammjärv.

Noorematel võistlejatel tuli sel korral läbida poole kilomeetri pikkune ring ning meeste klassides sõideti 5,2 km. Finišis pakuti sooja mustikasuppi, teed ja pirukaid. «Meeleolu üritusel oli hea ning osalejad olid rõõmustasid saabunud talve ning üha paranevate suusattingimuste üle,» märkis Tammjärv.

Suusakoolis said lapsed läbida slaalomeid ning lõbusaid takistusradasid.

Tartu maratoni ametlikule treeningule kogunes 25 osalejat ning treener Vahur Teppani käe all keskenduti esimeses tunnis suuskadel tasakaalu hoidmisele. Edaspidi võib suusatundides lisaks Teppanile näha juhendamas ka praegusi või endisi suusatippe.

Teine etapp on kavas juba sel kolmapäeval Lähte suusaradadel. Ette on valmistatud 0,5 - 6 km pikkused distantsid, mis sel korral läbitakse klassikalises sõidutehnikas.

Start on avatud kell 16.00 - 19.45 ning iga osaleja võib startida endale sobival ajal. Finiš suletakse kell 20.

Ka Lähtel ootab suusakool lapsi kell 18 ning Tartu maratoni ametlik treening algab kell 19. Vajalik on eelregistreerimine. Tunni teemaks on sel korral paaristõuked.

Eelregistreerimine on avatud www.suusahullud.ee/suusatalv, kuid ka kohapeal on enne starti võimalik end kirja panna.

«Endiselt ootame kõiki end kirja panema ka kuni viieliikmeliste tiimidena, sest sarja kokkuvõttes autasustatakse kolme aktiivsemat võistkonda,» lisas Tammjärv.

Jooksev info on leitav www.facebook.com/suusatalv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles