Poepõrandate ohutust ei kontrolli keegi

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kesklinna keskuse sissepääsu 
juures on iseavanevate uste alla paigaldatud põrandaplaadid, mis olid eile märjad ja väga libedad. Keskusesse sisenejatele tuleb see ehmatava üllatusena, paljud väljujad oskavad aga juba ettenägelikult plaatidest üle astuda.
Kesklinna keskuse sissepääsu juures on iseavanevate uste alla paigaldatud põrandaplaadid, mis olid eile märjad ja väga libedad. Keskusesse sisenejatele tuleb see ehmatava üllatusena, paljud väljujad oskavad aga juba ettenägelikult plaatidest üle astuda. Foto: Sille Annuk

Märjal ja lumisel ajal tuleb igal kaubanduskeskuse külastajal ise olla hoolikas, et libedatel põrandaplaatidel püsti püsida. Eestis pole kehtestatud kriteeriumeid avalikus kasutuses olevate hoonete põrandate libeduse või kareduse kohta, põranda ohutuse eest vastutab hoone omanik.

Läinud nädalal Haapsalu lähedal Rannarootsi keskuses juhtunud õnnetus, kus ema koos sülelapsega kukkus libedal põrandal ning laps sai sellest koljutrauma, tõstis küsimuse, miks on kaubanduskeskuste põrandad nii libedad, et õuest tulles võib seal kergelt kukkuda.

Kiire käik Tartu kesklinna ostukeskustesse näitas, et libe oli nii Tartu kaubamaja põrand, mis sai alles hiljuti värskelt plaaditud, kui ka Kesklinna keskuse Küüni tänava poolne sissepääs.

Viimase juures võis vaid paari minuti jooksul näha, kuidas keskusesse sisenejad ehmusid lume ja vee tõttu väga libedaks muutunud põrandaplaatidele astudes. Kesklinna keskuse ja Tasku keskuse juhatuse liige Veiko Keerberg tunnistas, et temale tuleb info sealse põranda libedusest üllatusena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles