Tartu džässiklubi laieneb Põltsamaale

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartus tegutseb džässiklubi ülikooli kohvikus.
Tartus tegutseb džässiklubi ülikooli kohvikus. Foto: Siim Kumpas.

Ülikooli kohvikus tegutsev Tartu džässiklubi ehk Tartu Jazz Club loob filiaali Põltsamaa lossirestoranis Konvent ning tahab seal tuua kord kuus laupäeviti kuulajate ette valitud muusikuid Eestist ja välismaaltki.

«Ma arvan, et see on üsna loomulik areng,» kommenteeris Tartu džässiklubi asutaja, kitarrist ja ansamblijuht Oleg Pissarenko. «Et Tartu Jazz Club on aastate jooksul arenenud vägagi edukaks brändiks, laienes see esmalt aastal 2013 Narva koostöös Tartu ülikooli Narva kolledžiga, ja avab nüüd filiaali Põltsamaal.»

Algatus Põltsamaalt

Pissarenko sõnul tuli algatus lossi ja sealse restorani poolt. «Usun, et klubi slogan «Võtkem tassike jazz’'i» selgitab piisavalt hästi meie koostöö põhimõtteid – soovime pakkuda kultuurset ajaviidet koos kvaliteetse jazz-muusika, meeldiva seltskonna ja ka maitsva toiduga,» lisas ta.

Esimene esineja Tartu džässiklubi uues Põltsamaa filiaalis on Liisi Koiksoni trio, kus lauljanna kõrval teevad muusikat kitarrist Erki Pärnoja ja bassist Marti Tärn. Kontsert algab 23. jaanuaril kell 18. Lisaks juba salvestatud lugudele võib saada aimu uutest, mis jõuavad peatselt albumile.

Ülikooli kohvikus on Tartu džässiklubi kavas eeloleval nädalal muu hulgas Villu Veski kontsert. 22. jaanuaril kell 21 tuleb saksofonist kuulajate ette, kaaslasteks Raimonds Macats (klahvpillid, kromaatiline suupill, elektritšello), Toomas Rull (trummid) ja Heikko Remmel (bass). Võimalik, et lisanduvad üllatuskülalised.

Keskendumine loomingule

Oleg Pissarenko tööleping Elleri muusikakooli rütmimuusika osakonna juhataja ametis lõppes tema enda algatusel läinud aasta 31. oktoobril.

«See oli põhjalikult kaalutud samm peale kümne aasta pikkust pühendumist noorte muusikute koolitamisele. 2015. aasta 1. novembrist otsustasin keskenduda enda loomingule ning panustan Eesti muusikaturu arendamisele klubide ja festivalide kaudu,» märkis ta.

Mida huvitavat isiklikust loomingust on lähemal ajal tulemas? «Mu selle aasta suurim ettevõtmine on enda bändi kontserdi korraldamine Nordea kontserdimajas 17. märtsil,» vastas ta. «Siin on mõõt veidi teine ning see on kindlasti paras väljakutse mulle kui muusikule ja kui korraldajale.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles