Rehepapp tegi Taskus rehepappi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Postimees kirjutas Rehepapi skeemitamistest tänavu 30. septembril.
Tartu Postimees kirjutas Rehepapi skeemitamistest tänavu 30. septembril. Foto: Repro

Üleeile lõpetas Tasku päevapealt rendilepingu Rehepappi majandanud OÜga Flambe Food, kes pikaaegse võlglasena oli Taskule kuid tühje lubadusi andnud, kuid ei vastanud viimaks enam telefonilegi.


«Kaotasime Rehepapi pidaja  vastu usalduse ega näinud võimalust nendega lepingut jätkata,» ütles Tasku keskuse juhataja Eveli Opmann. Tema sõnul jäi Rehepappi majandanud OÜ Flambe Food Taskule võlgu mitme kuu üüri. «Ikka korralik summa,» nentis ta.

Tühjad plaanid

Suvest alates Rehepappi majandanud firma OÜ Flambe Food esindaja Reijo Pihela nentis, et kahetseb tekkinud olukorda: «Kurb on, et nii viletsalt läks.» Veel paari kuu eest rääkis Pihela suurtest plaanidest  Rehepapp uuele elule äratada ning söögikoha kontseptsiooni muuta.

Need plaanid purustas aga Pihela selgitusel rahapuudus, sest loodetud investor ei pannud ettevõtmisele õlga alla. «Me ei saanud raha, et söögikohta paremaks teha, ning praegusel kujul Rehepapp end ära ei tasunud,» rääkis ta.  

Üleeile loeti Rehepapis olnud vara üles ning arestiti. Söögikoha teine korrus jääb nüüd Opmanni sõnul mõneks ajaks suletuks. Esimesel korrusel asuv bussijaamapoolne osa on aga endiselt avatud ning seda peab uue rentniku leidmiseni Taskuga seotud firma.

Ülevõtmise kahtlus

Võlad hakkasid Rehepapil tekkima Tasku juhataja Op-manni meenutusel juba siis, kui söögikohta ehitati ning seda majandas veel eelmine firma, ärimees Meelis Mäeotsale kuulunud OÜ FGS Estonia.

Selle aasta mais müüs Mäeots võlgades firma sümboolse summa eest ära Tanel Riivitsale, kes veel samal suvel loobus söögikoha pidamisest uue firma, OÜ Flambe Food kasuks. Vana firma, FGS Estonia, on aga praeguseks pankrotis.

«Siin on näha ettevõtte ülemineku tunnuseid, mis annab võimaluse uuelt ettevõttelt vana firma võlgu sisse nõuda,» ütles pankrotihaldur Veli Kraavi, kuid rõhutas, et ta ei ole juhtumi uurimisega veel lõpuni jõudnud ning tegemist on esialgse arvamusega.

Rehepapi ruumides sai uus firma jätkata Tasku juhi Opmanni sõnul tänu sellele, et ta lubas ära maksta ka vanast firmast üles jäänud võlad. «Nad ise pakkusid sellise lahenduse välja ja olime nõus, kuna nägime neis motivatsiooni võlgade tasumiseks,» rääkis Opmann.

Pooleteise kuu eest aga tekkisid rentnikul taas makseraskused. «Siis nad ei näidanud enam ka soovi oma võlga vähendada,» märkis Opmann.

Vastamata kõned

Kuigi Tasku oli juba mõnda aega pidanud plaani rendileping võlglasega lõpetada, tehti otsus kiirelt ära sel nädalal. «Viimane piisk oli see, kui nad enam telefonile ei vastanud. Siis oli kõik,» nentis Opmann.

Opmann avaldas lootust, et Rehepapist tühjaks jäänud ruumid leiavad lähima paari kuuga uued rentnikud. «Soovijaid on päris mitmeid ja mitte ainult toitlustuse, vaid ka vaba aja veetmisega seotud võimaluste osas. Erinevaid asju on välja pakutud,» vihjas ta, kuid ei tahtnud ühtegi ideed lähemalt valgustada enne, kui uut lepingut kellegagi pole.

Esimesele korrusele jääb aga endiselt kiirsöögikoht-ajalehekiosk, mille pinda on plaanis köögi arvelt laiendada ning kahe rentniku vahel ära jagada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles