Nädala pärast tuleb Otepääl neljas talveöölaulupidu

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2015. aasta talveöölaulupidu.
2015. aasta talveöölaulupidu. Foto: Valju Aloel

Lumemaagia nime kandev Valgamaa öölaulupidu toimub reedel, 22. jaanuaril. Kell 20 algaval peol tuleb esitamisele 17 läbi aegade tuntud eestikeelset laulu. Kohal on üle tuhande koorilaulja ning mitmed populaarsed solistid.

Laulupidu algab kooride rongkäiguga Pühajärve restorani rannaparklast mööda rannaalleed Pühajärve laululavale, mis on kaunistatud 500 küünlaga. Laulupidu avatakse lõkke süütamisega.

Korraldajad soovitavad kaasalauljatel ja külalistel kohal olla vähemalt pool tundi varem, et varuda aega parkimiseks, sest laulupeole on oodata varasemast palju suuremat rahvahulka. Koorid tulevad kokku üle Eesti. Kõige kaugemad saabuvad Saaremaalt.

Solistidena astuvad teiste seas üles Lauri Saatpalu, Luisa Värk, Alen Veziko, Margit Tali ja Raen Väikene. Kaasalauljaid ja pealtvaatajaid on ootamas mitmed üllatused. Õhtut juhib Martin Veisman.

Suur ühislaulmine Pühajärve laululaval toimub juba neljandat korda. Selleaastaseks märksõnaks on lumemaagia. Laulupeole on tulemas üle 50 koori, üle kahe korra rohkem kui varasematel aastatel. Laulupeol tuleb ettekandmisele 17 armastatud laulu, teiste hulgas «Ei ole üksi ükski maa», «Isamaa ilu hoieldes» ja «Põgene, vaba laps».

Pidu on iga aastaga populaarsust juurde kogunud. Varem on lauljaid olnud 600 inimese kanti ja pealtvaatajaid tuhatkond.

Laulupidu on kõigile tasuta ning oodatud on muusikahuvilised üle Eesti. Lisateavet saab Otepää valla kodulehelt www.otepaa.ee ja talveöölaulupeo Facebooki lehelt www.facebook.com/talvelaulupidu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles