Volinikud toetasid Madruse tänava naasmist

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kvissentali, Uus-Kvissentali või Madruse? Vaidlus tänavanime üle Kvissentali asumis jätkub.
Kvissentali, Uus-Kvissentali või Madruse? Vaidlus tänavanime üle Kvissentali asumis jätkub. Foto: Margus Ansu

Tartu volikogu kultuurikomisjon arutas täna, kas endise Madruse tänava uueks nimeks peaks saama Madruse või hoopis Uus-Kivissentali.

Ülekaaluka toetuse sai nimi Madruse, mille poolt oli kaheksa komisjoni liiget. Uus-Kvissentali poolt oli kolm liiget, kes osalesid elektrooniliselt. Volikogu pressiesindaja Aune Rumm märkis, et veel kolm komisjoni liiget ei hääletanud ja üks puudus.

Kultuurikomisjoni esimees Nikolai Põdramägi (KE) ütles, et arutelu oli, kuigi see teema on juba läbi käinud komisjonist enne ka. „Küsimusi oli ikkagi, et kas ei teki mingeid tõrkeid kuni kohtuni välja. Ja siis abilinnapea Jarno Laur ütles, et seda ei saa välistada, et asi kohtuni välja läheb,“ lisas Põdramägi. „Mulle tundub, et esimene kord oli tõrge kohalike elanike poolt justkui naiivne, et Madruse peaks neid alandama. Nüüd oli neil seisukoht, et uut nime ei olegi vaja. Komisjon leidis, et Madruse on ilus nimi.“

Põdramägi märkis ka, et suure saali jaoks ei ole komisjoni seisukoht kuidagi kohustuslik ja saa ennustada, kuidas see hääletamine minna võib. „Ega see asi seda väärt ei ole, et nii üles puhuda,“ lausus komisjoni esimees veel.

Tartu volikogu koguneb sellel aastal esimest korda tuleval neljapäeval ja siis on plaanis päevakorda panna ka endise Madruse tänava nime küsimus.

Tartu volikogu andis nime Madruse Kvissentali asumis asuvale tänavaharule, mille aadressid on pandud Kvissentali tee järgi, eelmise aasta kevadel . Pärast kohalike elanike proteste volikogu tühistas selle nime. Sügisel algas aga nime panemise protsess uuesti ja avalikul nimede otsimisel pakuti enim, tervelt 38 korda,  välja nime Madruse.

Kohalikud elanikud on advokaadi vahendusel aga taas teada andnud, et nemad sooviksid senise nime säilimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles