Tartu tänavakunstist ilmub raamat

, praktikant
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karlovas Pargi tänaval asuv tšiillase Izak One’i loodud tänavakunstiteos, mis leiab samuti koha ilmuvas raamatus. Järgmisel tänavakunstifestivalil suuri seinamaalinguid teha aga enam ei plaanita.
Karlovas Pargi tänaval asuv tšiillase Izak One’i loodud tänavakunstiteos, mis leiab samuti koha ilmuvas raamatus. Järgmisel tänavakunstifestivalil suuri seinamaalinguid teha aga enam ei plaanita. Foto: Kristjan Teedema

Tänavakunstifestivali Stencibility korraldajad koostavad maailma kõige esimest raamatut Tartu tänavakunstist, mille plaanivad välja anda sügiseks.

Festivali peakorraldaja Sirla, täisnimega Sirje Joala sõnul on Tartu tänavakunst eriline eelkõige seetõttu, et harilikult pole sedavõrd väikeses linnas nii palju ja kvaliteetset tänavakunsti ning aktiivset kunstnike liikumist.

«Tahaksin avaldatava teosega tutvustada Tartu tänavakunsti fenomeni nii, et inimene, kes selle raamatu kätte võtab ja läbi sirvib, saab aru tundest, mida tunnen mina, kes ma olen siinset tänavakunsti arengut pidevalt jälginud,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles