Tartu kaitseliitlaste arv tegi hüppe ülespoole

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseliidu Tartu maleva võistkond näitamas Jõulumäe lähedal karjääris oma oskusi ja teadmisi uppumisohtu sattunud inimese päästmisel.
Kaitseliidu Tartu maleva võistkond näitamas Jõulumäe lähedal karjääris oma oskusi ja teadmisi uppumisohtu sattunud inimese päästmisel. Foto: Ants Liigus

Kaitseliidu Tartu malevasse kuulus mullu aasta lõpus 1557 tegevliiget, mis on viimase viie aasta rekord.

Tartu maleva liikmete arv on viimastel aastatel olnud tõusuteel, teatas organisatsioon. Aastal 2011 oli malevas 1344 ja 2012. aasta lõpus 1390 tegevliiget, kuid 2013. aastal liikmete arv pisut vähenes.

Aasta hiljem liikmete arv aga järsult kasvas ning 2014. aasta lõpus kuulus malevasse juba 1484 liiget. Praegu on maleval niisiis 1557 tegevliiget.

Kaitseliidu Tartu maleva pealikul major Kalle Köhleril on enda sõnul hea meel, et järjest enam vabatahtlikke soovib liitu astuda. «Pole mingi saladus, et kaitseliidu liikmete arv kasvab järsult siis, kui maailmas on rahutud ajad,» tõdes ta.

«Inimesed saavad aru, et panustades riigi julgeolekusse, panustavad nad ka enda ja oma lähedaste julgeolekusse,» lisas major Köhler.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles