Teaduskeskus Ahhaa ehitab klassiruumi

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ahhaa alustas klassiruumi ehitust. Pildil eskiis.
Ahhaa alustas klassiruumi ehitust. Pildil eskiis. Foto: Teaduskeskus AHHAA

Sel nädalal sulges teaduskeskus Ahhaa ligi 500-ruutmeetrise eluslooduse saali, et ehitada sinna uus klassiruum ja 200 ruutmeetrit ekspositsioonipinda. Laiendus valmib märtsi alguseks.

Ahhaa juhatuse esimehe Andres Juure sõnul tekkis vajadus uue pinna järele juba paar aastat tagasi. «Ühe poole remondist tingis õppeprogrammide tellimuste arvu suurenemine. Meil käib suur hulk koolirühmi, kelle kõigi teenindamiseks jääb meil ruumi puudu,» ütles Juur. Remondi käigus valmib vajalik lisapind uute eksponaatidega.

Teisalt ootab uuenduskuuri püsiekspositsioon, mis saab sel aastal kindlasti täiendust. Ka elusaali juurdeehitis on üks osa sellest, kinnitas juhatuse esimees pressiesindaja vahendusel.

Elusaalis on vee ja elusloodusega seotud eksponaadid. Juurdeehitisega saab tuua juurde selliseid eksponaate, millele varem polnud sobivaid tingimusi. Näiteks ehitatakse juurde mitu uut eksponaati läbi mitme tasapinna. Oma koha saavad lindude, hallituse ja tolmulestade maailm.

Suur osa seni elusaalis olnud eksponaatidest kolitakse ajutiselt teistesse saalidesse. Seal jäävad nad külastajatele nähtavaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles