Algab tänavune Tartumaa suusatalve sari

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suusatajad Tähtvere suusarajal.
Suusatajad Tähtvere suusarajal. Foto: Priit Mürk

Täna saab Tähtvere spordipargis alguse üheksast etapist koosnev suusasari Lemeks Tartumaa suusatalv.

Sari tekkis kahe suusasarja ühendamisel, selgitas korraldaja Kati Tammjärv. Nimelt korraldas Suusahullude klubi varem Lemeks Tartumaa suusasarja ning Tartu suusaklubi Tartu suusatalve. Nüüd pandi jõud kokku ja loodetavasti on suusasõprade võimalused avaramad, märkis Tammjärv.

Suusatalve eesmärk on elavdada Tartu suusaelu, tutvustada suusasõpradele Tartumaa suusaradu ning talviseid harrastusspordi võimalusi. «Samuti loodame sarja kaudu tuua rohkem uusi inimesi suusatamise ning tervisespordi juurde, kuna see pakub lisaks võistlemisele ka suusatunde nii täiskasvanutele kui lastele.»

Peale võistluste on igal etapil kavas ka Tartu maratoni ametlikud treeningud ning Limpa suusakool korraldab lastele suusaõpet ja -mänge.

Täiskasvanute suusatundides keskendutakse igal etapil ühele suusatamise elemendile ning nii on kõigil osalejail võimalus kogenud treenerite näpunäidete abil omandada või parandada oma suusatehnikat.

Etappide jooksul võetakse läbi järgmised teemad:  tasakaal, paaristõukeline sõiduviis, pidurdamistehnikad, tõusutehnika, rajavahetus, õiged pöörded ja kurvitehnikad. Pärast neid tunde tunneb nii algaja oma koduradadel kui ka harrastaja maratoni stardis end kindlasti julgema ja kindlamana, leidis Tammjärv.

Üheksast etapist kuus esimest on igal kolmapäeval. Viimased kolm etappi on kavas nädalavahetustel ning siis on plaanis pikemad suusasõidud.

Registreerunud osalejatele pakub suusabuss tasuta määrdeabi. Samast on võimalik rentida ürituse ajaks ka suusavarustust.

Esimene etapp Tähtvere spordipargis algab kolmapäeval, 13. jaanuaril kell 16. Üritusele kirjapanek ning juhendid leiab kodulehelt www.suusahullud.ee/suusatalv või www.tartusuusaklubi.ee. Kirja saab end panna ka kohapeal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles