Tartus tuleb Toomaste üleilmne kokkutulek

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Allik (vasakul) näitas Kastani 56 hoovis galeriid Ferrodrum, kus 17. jaanuaril kell 15 toimub ülemaailmne Toomaste kokkutulek. Vaimusilmas võtavad sellest osa Rauno Thomas Moss (paremalt), Toomas Kornet, Toomas Kiho, Toomas Hendrik Ilves, Toomas Vabamäe, Toomas Lunge ja Aquino Thomas.
Peeter Allik (vasakul) näitas Kastani 56 hoovis galeriid Ferrodrum, kus 17. jaanuaril kell 15 toimub ülemaailmne Toomaste kokkutulek. Vaimusilmas võtavad sellest osa Rauno Thomas Moss (paremalt), Toomas Kornet, Toomas Kiho, Toomas Hendrik Ilves, Toomas Vabamäe, Toomas Lunge ja Aquino Thomas. Illustratsioon: Kristjan Teedema / Artur Kuus / montaaž

Vana puumaja hoovis on ühel uksel silt Ferrodrum. Lukk ukse ees oli eile kinni külmunud. Kunstnik Peeter Allikul ei olnud kaasas midagi, millega jäätunud mehhanismi sulatada. Oli ainult ühe ürituse idee – Toomaste üleilmne kokkutulek. Ja see  pani luku sulama.

Praegu on Peeter Alliku galeriis Ferrodrum skulptuuriväljapanek «Kolm pead». Kolm kipsist pead kõrvuti sinna ainult mahubki. Või üks turske mees üksinda. Kuivkäimlast ümber ehitatud panipaigas ei ole lihtsalt rohkem ruumi. Kuid see ei takista komkugaleriis näituste tegemist.

Praeguse asemele on kavandatud «Ülemaailmne Toomaste kokkutulek», mille keskmes on Toomas Kuusing. Ta osaleb tihtipeale performantsirühma Non Grata tegevuses, kuid on siiski rohkem maalija ja graafik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles