Kunstnik leidis videote loomises uue hingamise

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Markus Kasemaa (43) veedab rohkesti aega arvuti taga Tartu kunstimajas oma ateljeegaleriis, kus ta võtab etteteatamise korral vastu ka kunstihuvilisi. Ühtlasi võib teda sageli leida aadressil Ülikooli 10/12. Seal asub samamoodi «Kasemaade kinnine etteteatamisega eragalerii», kuid see on nii ruumikas, et võimaldab pidada isegi loovusloenguid.
Markus Kasemaa (43) veedab rohkesti aega arvuti taga Tartu kunstimajas oma ateljeegaleriis, kus ta võtab etteteatamise korral vastu ka kunstihuvilisi. Ühtlasi võib teda sageli leida aadressil Ülikooli 10/12. Seal asub samamoodi «Kasemaade kinnine etteteatamisega eragalerii», kuid see on nii ruumikas, et võimaldab pidada isegi loovusloenguid. Foto: Sille Annuk

Tartu kunstimajas istub oma ateljeegalerii boheemlaslikus segaduses maalide ja joonistuste originaalide, koopiate ja kavandite keskel arvuti taga Markus Kasemaa. Parajasti sätib ta animatsioonile Kölni linnapeast külge muusikat.

Viimased paar kuud on ta õhinal teinud oma joonistustest videoid ja jaganud neid suhtlusmeedias. «Olen leidnud uue hingamise,» ütles ta. «Mulle tundub, et staatiline pilt jääb nõrgaks.»

Noor Kasemaa – tema isa ja ema on samuti kunstnikud, Saskia ja Andrus Kasemaa – on äsja joonistanud Kölni linnapea sama linna vappi aluseks võttes nii, et videos on näha, kuidas kroon proua Henriette Rekeri pea kohal muutub narrimütsiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles