Arhiivihoone saatus lahtine

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusarhiivi hoone Liivi tänaval.
Rahvusarhiivi hoone Liivi tänaval. Foto: Kristjan Teedema

Riigiarhivaar Priit Pirsko ütles, et Liivi tänava vana arhiivihoone saatus on tema teada lahtine, ei ole tekkinud ühtki kindlat huvilist, kes peatselt vabanevat maja endale sooviks.

«Arutatud on mitut varianti, kõige rohkem on läbi käinud, et äkki oleks mõistlik haridusministeeriumi pinnad kokku kolida, aga minu teada ühtegi otsust langetatud ei ole,» ütles Pirsko. «Meie anname maja Riigi Kinnisvarale üle, eks see vormistatakse lähiajal. Siis on nende asi vaadata.»

Rahvusarhiiv kuulub haridus- ja teadusministeeriumi haldusalasse, sestap oleks ministeerium maja kasutajana ka loogiline.

Pirsko märkis, et eelmise rektori ajal tundis maja vastu huvi ka Tartu ülikool, kuid see huvi rauges.

Haridusministeeriumi pressiesindaja Asso Ladva ütles, et ministeerium tõesti otsis vahepeal kohta, kuhu ametnikud kokku kolida. Ministeerium töötab Munga tänavas üüriruumides ja leping on sõlmitud aastani 2021.

Ladva märkis aga, et sobivat maja ei leitud ja praegu ei ole uute ruumide küsimus aktuaalne.

«Lükati külmkappi,» ütles ta. «Otseseid huvilisi ei ole ja meilt on läinud Riigi Kinnisvarale soov, et nad võtaksid arhiivimaja üle. Mis edasi saab, on nende teema. Huvilisi pole olnud. Tont seda teab, mis Riigi Kinnisvara sellega teeb.»

 Riigi Kinnisvara kommunikatsioonijuht Madis Idnurm vastas, et see hoone ei ole Riigi Kinnisvara omandis ega ka halduses, mistõttu on kõige mõistlikum pöörduda haridusministeeriumi poole. «Hoone tulevikuplaanid selguvad peale seda, kui vara on üle antud,» ütles ta täpsustava küsimuse peale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles