Tartus võistlesid kolme riigi sulgpallurid

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Meespaari finalistid Raul Käsner, Kristjan Kaljurand, Mikk Õunmaa ja Heiko Zoober.
Pildil Meespaari finalistid Raul Käsner, Kristjan Kaljurand, Mikk Õunmaa ja Heiko Zoober. Foto: Heiki Sorge

Venemaa, Soome ja erinevate Eesti klubide sulgpallurid tulid läinud nädalavahetusel kokku Tartusse, et selgitada Eesti GP-sarja III etapi parimad nii üksik- kui paarismängus.

Võistlust korraldas Tartu ülikooli akadeemiline spordiklubi ja kokku tuli 157 sulgpallurit, rääkis treener Heiki Sorge.

Meistriliigas suutis tulla kahekordseks võitjaks TÜASK-i sulgpallur Raul Käsner. Meespaarismängus võitis TÜASK-i duo Raul Käsner/Kristjan Kaljurand kõik vastased kindlalt 2-0. Finaalis alistati Triitoni meespaar Heiko Zoober/Mikk Õunmaa 21-11;21-7.

Segapaarismängu finaalis võitsid Raul Käsner/Helen Klaos kahes geimis (21-15; 21-16) tallinlasi Ants Mängelit ja Eve Laansood.

Naispaarismängu finaalis alistasid Nõo SK tüdrukud Helina Rüütel/Kristin Kuuba kindlalt kahes geimis oma kõige lähedasemaid konkurente Kati-Kreet Marranit ja Sale-Liis Teesalu tulemusega 21-9; 21-16.

Võrreldes paarismängudega pakkusid üksikmängud rohkem pigelisi heitlusi ja üllatusi, tõdes Sorge. Meesüksimängu finaal kujunes tõsiseks heitluseks, kust võitjana väljus Heiko Zoober Triitonist, kes alistas Rainer Kaljumäe (TÜASK) kahes geimis 21-19; 21.19.

Naisüksikmäng pakkus veelgi suurema üllatuse. Noor tallinnlanna Mari-Ann Karjus võitis poolfinaalis võistluse favoriiti Kristin Kuubat 21-18; 21-19. Finaalis aga pidi kolmes geimis tunnistama Kati-Kreet Marrani paremust seisuga 21-19; 19-21; 15-21.

Esiliigas tulid üksikmängudes võitjateks Mai-Liis Palm (TÜASK) ja Hans-Kristjan Pilve (PärnuSK) ning paarismängudes Külle Laidmäe/Kätrin Lepp (TSK/Triiton), Mihhail Popov/Valdimir Popov (Venemaa) ja Hans-Kristjan Pilve/Arina Krõlova (Pärnu SK/TSK).

2.liiga üksikmängud võitsid Catlyn Kruus (Triiton) ja Sami Pinta (Soome), ning paarismängud Tiina Kotke/Erle Nõmm (Tartu), Mark Lepnjov/Kevin Narusk (Triiton) ja Alar Spaal/Karina Kapanen (Tartu Kalev).

3.liiga üksikmängus võitsid Allar Org ja Johanna-Vilet Meier triitonist, ning paarismängudes Gregor Rämmal/Villy Hendrik Uibo (Triiton/Nõo SK) ja Katre Nael/Liisbet Sugasepp (Triiton).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles