Noored murdsid pead põletavate probleemide kallal

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeskond Keskpärased koosseisus (vasakult) Gabriela Maria Taylor, Voldemar Jagomägi, Miko Sein, Leana Jete Korb ja Joosep Rehepapp näitavad oma rehviautomaadi prototüüpi.
Meeskond Keskpärased koosseisus (vasakult) Gabriela Maria Taylor, Voldemar Jagomägi, Miko Sein, Leana Jete Korb ja Joosep Rehepapp näitavad oma rehviautomaadi prototüüpi. Foto: Margus Ansu

Kui vanad autokummid saaks sööta taaraautomaa-  diga sarnaselt töötavasse  masinasse, väheneks loodust reostavate ja ohtlike rehvihunnikute hulk, leidsid  noored leiutajad talvekoolis.

Tartu kunstikoolis õpilasleiutajate talvekoolis veetsid kolmapäevast reedeni koolivaheaja viimast nädalat 20 noort 4.–9. klassi leidurit, kelle töö tulemusena esitleti reedel nelja prototüüpi.

Tänavu otsisid õpilasleiutajad lahendust vajavaid probleeme ajakirjandusest. Kolme rühma jagatud leiutajate esimene ülesanne oli jõuda kokkuleppele ja valida etteantud artiklite seast välja üks, mille ajel leida probleemi lahendamise võti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles