Koerad kolisid külmaga kuudist katuse alla

Vilja Kohler
, reporter, Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu koduta loomade varjupaiga koeratalitaja Rommi Vassil viis reede hommikupoolikul käreda külmaga õue 
jalutama Riku, kes praegu elab koos teiste koertega soojustatud võremajas. Varjupaiga loomapüüdja Maris Raik (tagaplaanil) ütles, et Riku ootab uut kodu juba mullu septembri lõpust.
Tartu koduta loomade varjupaiga koeratalitaja Rommi Vassil viis reede hommikupoolikul käreda külmaga õue jalutama Riku, kes praegu elab koos teiste koertega soojustatud võremajas. Varjupaiga loomapüüdja Maris Raik (tagaplaanil) ütles, et Riku ootab uut kodu juba mullu septembri lõpust. Foto: Margus Ansu

Tõravere ilmajaamas mõõdeti reedel vastu hommikut 30 kraadi külma. Tartu loomade varjupaiga kuudid jäid juba läinud nädala alguses tühjaks, sest olgu kasukas kui paks tahes, õige peremees sellise ilmaga koera õue ei aja, kassist rääkimata.

«Kassid on meil aasta ringi oma majas ja enne suurt külma tõime ka koerad õuest tuppa,» ütles Tartu koduta loomade varjupaiga loomapüüdja Maris Raik. «Hakkasid teised õues juba muudkui üht ja teist käppa tõstma, ega selline külm loomale naljaasi ole.»

Nüüd on varjupaiga koerad soojustatud võremajas. Ruumi on boksides küll vähe, kuid tuba on soe ja lahked inimesed on jõulude ajal varjupaika toonud jälle nii palju tekke, et neid on koertele külje alla anda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles