Galerii: üks protsent tartlasi vaatas pakases skulptuuride tulemöllu

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartlastel oli kesknädalast saati võimalus tuua oma jõulukuused Anne kanali ja Emajõe vahelisele puhkealale. Täna süttis nendest lõke, enne seda aga lõõmasid kuue tiimi püstitatud tuleskulptuurid, millest sai osa umbes tuhat tartlast ehk üks protsent Tartu elanikest.

Järjepidevalt juba 13. tuleskulptuuride ürituse korraldaja Henry Timuski arvutuse järgi olid tartlased tassinud kohale umbes 1000 oma ülesande täitnud jõulukuuske. Kui kõrvutada seda arvu Tartu elanikega, on tulemuseks üks protsent, mis Timuski hinnangul on hea tulemus. Eriti seetõttu, et kuuskede toomise ajal olid pakaselised ilmad.

Tänased temperatuurid olid samuti 20 kraadi lähedal. See ei takistanud aga kuue tuleskulptuuri püstitamist. Tartu kõrgema kunstikooli kolme tiimi, Eesti maaülikooli maastikuarhitektuuri tudengite, Waldorfgümnaasiumi ja Kivilinna kooli ühismeeskonna ning Ülle Ottokari ja tema sõprade kätes valmisid täna süütamise ajaks nahkhiir, üks suur ja üks väike jõulukuusk, hüppelt maandunud kits, viikingilaev ning kompositsioon inimese, peegli ja aknaga.

Tuhatkonna vaataja ees andis tulemöllu kõrghetkel - suure kuusehunniku süütamise ja põlemise ajal - etenduse Zerkala tuleteatritrupp.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles