Nõidus viib Jõgevamaa gümnaasiumi direktori tagasi Põlvasse

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alo Savi.
Alo Savi. Foto: Erakogu

1. septembril õppetööd alustava Põlva riigigümnaasiumi direktoriks valiti seitsme kandidaadi hulgast seni Jõgevamaa gümnaasiumi direktorina töötanud Alo Savi.

Lõuna-Eestist pärit Savi tunnistab, et lahkub Jõgevalt raske südamega, kuid samas kiskus hing piirkonda tagasi. «On ikka kahju ära minna, aga teisest küljest Põlvaga tundsin, et kas nüüd või mitte kunagi, otsusega oodata ei saanud,» ütles Savi.

Kolmele Jõgevamaa gümnaasiumi eesotsas oldud aastale tagasi vaadates hindab Alo Savi kõige enam seda, et kokku sai pandud suurepärane kollektiiv, mis käib ühte jalga ja töötab ühes hingamises. Samuti tõstab ta esile uudset õppesüsteemi, mille praeguseks on üle võtnud Tartu Tamme gümnaasium ja väikeste muudatustega ka Võru gümnaasium, samuti kaalub selle rakendamist Nõo reaalgümnaasium.

«Tegemist on õpilase arengut kõige paremini toetav õppesüsteemiga, mis tagab sügavama õppimise ja rahulikuma elutempo. Kõik, kes on tulnud gümnaasiumisse õppima, saavad seda ka teha,» rääkis Savi.

Süsteemi tuumaks on perioodõpe: kooliaasta on jagatud kolmeks kümne nädala pikkuseks perioodiks. Õppetunni pikkuseks on 75 minutit, iga ainet on kaks tundi nädalas ning ühe ainekursuse mahuks on 20 õppetundi. Perioodi lõppedes tunniplaan vahetub ning tulevad uued kursused.

Põlva riigigümnaasiumi direktori ametikohale kandideerimise ühe suure põhjusena tõi Savi välja aasta lõpus valmiva liginullenergia koolihoone, kus on palju avatud õppepinda, mis võimaldab õpet korraldada hoopis teistmoodi ja huvitavamalt ning on seega 34-aastasele koolipapale suureks väljakutseks.

Teiselt võis Savi sõnul rolli mängida ka väike nõiduse moment. Nimelt alustas ta pedagoogitööga just Põlvas, kui sai ülikooli lõpetamise järel sealse ühisgümnaasiumi ajaloo ja ühiskonnaõpetuse õpetajaks.

«Teise aasta õpetajate päeval andis kunstiõpetaja Voldemar Ansi uutele pedagoogidele sellised väiksed kuusepuud, kus oli tuleleek sees ja ütles, et sellega olete nüüd igaveseks seotud Põlvaga ja siit te enam ära ei saa. Nüüd kardan, et see tõmbabki tagasi. Üritasin küll nõidust murda, aga midagi ei ole teha, nõidus on tugevam,» muigas Savi.

Kuni jaanuari lõpuni töötab Alo Savi veel Jõgeval, kus tuleb kokku sõlmida viimased otsad. Põlvasse tööle asudes ootavad esmalt ees kohtumised õpilaste ja õpetajatega.

«Nende eesmärgiks on anda õpilastele kindlustunne, et riigigümnaasium alustab sügisel tegevust, pedagoogidele tahan aga öelda, et kõik head ja toredad õpetajad, kes tahavad uudses koolikeskkonnas töötada, on oodatud ka riigigümnaasiumisse kandideerima,» ütles Savi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles