Spordimuuseumi avatud uste päeval meenutatakse Paul Kerest

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Spordimuuseumi avatud uste päeval saavad soovijad ka malet mängida.
Spordimuuseumi avatud uste päeval saavad soovijad ka malet mängida. Foto: Meelis Meilbaum

Eesti Spordimuuseum annab teada, et homme ehk 9. jaanuaril toimub muuseumis traditsiooniline lahtiste uste päev, mille fookuses on seekord male ja Paul Keres.

7. jaanuaril möödus Paul Kerese sünnist 100 aastat. Avalikkuse poolt 20. sajandi sportlaseks valitud Paul Keres omab Eesti kultuuripildis väga olulist rolli, olles osaks meie rahvuslikust identiteedist.

Eesti Spordimuuseum koostöös Tartu linnaga tähistab meie suurkuju tähtpäeva 9. jaanuaril kõigile avatud tasuta külastuspäevaga, mille raames toimub mitmeid Paul Kerese ja malega seotud ettevõtmisi.

Spordimuuseumi avatud uste päeva kava:

Muuseum on avatud 11.00 - 18.00

Kell 12.00 Kohtumine Paavo Kivisega, kes räägib oma möödunud aasta lõpul ilmunud raamatu "Paul Keres. Mälestusi. Materjale. Kirju" saamisloost ning Paul Kerese elu murdehetketest. Kõigil kuulajatel on võimalus esinejale küsimusi esitada.

Kell 12.00 - 13.30 jõuluaja hüvastijätuks viimane päkapikuseiklus lastele muuseumi põnevates keldriruumides. Programm sisaldab endas nii aktiivseid tegevusi kui ka erinevaid lõbusaid mänge ja tantse. Programmi lõpetab ühine maiustamine. Programmis osalejate riietus peaks olema mugav, et saaks ennast hästi tunda ja vabalt liigutada. Programmis osalemiseks saab end eelnevalt kirja panna rita@spordimuuseum.ee või vabade kohtade olemasolul kohapeal.

Kell 14.30 ekskursioon muuseumi hoidlatesse peavarahoidja Kaarel Antonsi juhtimisel. Osalejate arv piiratud!

Kell 15.00 meeleolukas malesimultaan kuni 10-laual. Simultaani annavad 8-aastane Albert Pedmanson ja maletreener Andres Karba. Eelregistreerumine info@spordimuuseum.ee või vabade kohtade olemasolul kohapeal.

Lisaks on avatud erinäitus Paul Keresest ning müügilett spordimuuseumi trükiste ja meenetega.

Muuseumi külastamine ning osavõtt kõikidest üritustest on tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles