Põlva avatava riigigümnaasiumi juhiks sai Alo Savi

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alo Savi valiti Põlva riigigümnaasiumi direktoriks.
Alo Savi valiti Põlva riigigümnaasiumi direktoriks. Foto: Sille Annuk

Kolm aastat tagasi Tartu Poska gümnaasiumi õppealajuhataja kohalt Jõgeva riigigümnaasiumi juhtima suundunud Alo Savi valis haridus- ja teadusministeerium seitsme kandidaadi seast 1. septembril õppetööd alustava Põlva riigigümnaasiumi direktoriks.

Ministeerium põhjendas otsust sellega, et Alo Savi on edukalt käivitanud omanäolise ja uuendusliku koolikorraldusega juba kolmandat õppeaastat tegutseva riigigümnaasiumi Jõgeval, mille vastu tuntakse huvi üle kogu Eesti. Põlva gümnaasiumi direktorina alustab ta tööd 1. veebruaril.

Värske direktori esmasteks ülesanneteks on kooli meeskonna kokkupanek, õppekava koostamine, õpilaste vastuvõtmiseks valmistumine, samuti osalemine koolihoone ehitus- ja sisutusprotsessis. Kuni uue koolihoone valmimiseni toimub õppetöö asenduspindadel, esimene liginullenergia koolihoone, kus riigigümnaasium tööle hakkab, valmib aasta lõpuks.

Konkursikomisjoni esimees, haridus- ja teadusministeeriumi koolivõrgu osakonna juhataja Raivo Trummal teatas pressiesindaja vahendusel, et seitsmest kandideerijast pääses lõppvooru neli, kes kõik olid väga head. «Alo Savi paistis silma selge visiooniga, mis põhineb tema senisel kogemusel riigigümnaasiumi käivitamisel ja arendamisel. Oleme Jõgevamaa Gümnaasiumi tööga rahul, mis annab kindlustunde, et Põlvamaa saab sama hea gümnaasiumi,» lisas Trummal. Konkursikomisjonis osalesid ka Põlva maavanem Ulla Preeden ja Põlva asevallavanem Janika Usin.

 Jõgevamaa Gümnaasiumi direktori ametikohale kuulutatakse peatselt välja avalik konkurss.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles