Pakane ajab ahju peale

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roosi veedab praeguseid külmi päevi kõige parema meelega oma Supilinna kodus sooja leso peal.
Roosi veedab praeguseid külmi päevi kõige parema meelega oma Supilinna kodus sooja leso peal. Foto: Sille Annuk

Supilinna kass Roosi jälgis eile, kuidas tema perenaine Kristiina Põllu hommikul ärkas, esimese asjana radiaatori tööle pani ning asus siis pliiti ja ahjusid kütma. Vanad Postimehed on kõik juba ahju aetud, nii et nüüd tuleb kehvemat tulehakatust kasutada.

Roosil on ahju kütmisega kasud sees, sest kõige parema meelega veedab ta praeguseid külmi päevi pererahva magamistoas sooja leso peal. Seni on pererahvas saanud hakkama kord päevas, igal õhtul, ahjude kütmisega, kuid kolmapäeval jäid ahjud kogemata liialt kauaks lahti, nii et eile hommikul oli tuba tavatult külm.

Kui külm, seda Kristiina Põllu ei tea, sest termomeetrit nende peres pole. Küll aga olid vanade puitakende klaasid hakanud jäätuma. «Rõõmustasin, et kraanist vesi veel voolas,» rääkis ta ennelõunal ootamatult ukse taha ilmunud ajakirjanikule ja fotograafile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles