Külmetav bussijuht lahkus liinilt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu linnaliine teenindavad väiksemad Maz bussid töökojas.
Tartu linnaliine teenindavad väiksemad Maz bussid töökojas. Foto: Kristjan Teedema

Pakane kimbutab nii bussijuhte kui bussisõitjaid, sest tehnika kipub külmale alla vanduma.

Tartu kodulehel oli täna teade, et hommikul jäi 6. liinilt ära buss ning sõitasoovinu ootas seal tühja ja jäi tööle hiljaks. Enese sõnul oli ta peatuses juba kell 8.30, buss pidi saabuma 8.38, aga seda ei tulnud.

Sebe Tartu linnaliikluse juht Üllar Kaljuste kinnitas, et selline asi tõesti juhtus, sest 6. liinil sõitnud Scania bussil jäid pidurid peale ja pärast seitset see buss enam ei sõitnud ning liinikoht jäi tühjaks. Tõsi, see ei tähendanud, et 6. liinil üldse bussi poleks käinud, sest seda liini teenindab mitu bussi.

Rikkis bussile leiti asendaja ja see sõitis liinile kell 10.24.

Kaljuste ütles, et külm teeb bussidele liiga küll. Eeskätt on vigu ilmnenud esimestel pakasepäevadel ja õhusüsteemidega. «Bussid on käima läinud ja liinile sõitnud, aga siis on kas juhi koht külm olnud või pole salongi küte töötanud,» lausus ta.

Täna näiteks tuli külmetav bussjuht Paju peatuses liinilt ära pärast kella 9, sest juhikabiini küte ei töötanud. Tipptunni kannatas ta ära, kuid siis lõpetas ja töö võttis üle asendusbuss.

Kaljuste lisas, et külmadel ilmadel pannakse nüüd bussid varem käima, et kindlustada nende liinile jõudmine. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles